Αυξημένα 58% τα κέρδη της Inditex - Πλήγμα στις πωλήσεις για το τέλος του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα 58% τα κέρδη της Inditex - Πλήγμα στις πωλήσεις για το τέλος του 2021
Τα έσοδα από πωλήσεις στο δ' τρίμηνο έφτασαν τα 8,39 δισ. ευρώ έναντι 8,61 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Τελευταία ενημέρωση: 11:28

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Inditex, με τον ισπανικό όμιλο ένδυσης -ιδιοκτήτης της Zara- να σημειώνει κάμψη στις πωλήσεις του για το τέλος του 2021 λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου, τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 7,18 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 58% σε ετήσιο επίπεδο. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 3,24 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 27,72 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 36% σε ετήσιο επίπεδο, αν και υποχώρησαν προς το τέλος του δ' τρίμηνου λόγω των επιπτώσεων που είχαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις περισσότερες περιοχές του κόσμου εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Έτσι, τα έσοδα από πωλήσεις στο δ' τρίμηνο έφτασαν τα 8,39 δισ. ευρώ έναντι 8,61 δισ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τα 7,5 δισ. ευρώ ή το 26% των συνολικών πωλήσεων, αυξημένες κατά 14% σε ετήσιο επίπεδο. Η διοίκηση της Inditex αναμένει πως οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα φτάσουν το 30% επί των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2024.

Η διοίκηση της Inditex ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις για το α' τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους αναμένονται να είναι αυξημένες κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα προς της πανδημίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 93 σεντ, αυξημένο 33% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Ουρανοξύστες αξίας σχεδόν 1 δισ. δολαρίων απέκτησε ο ιδρυτής της Inditex, Αμ. Ορτέγκα

gazzetta
gazzetta reader insider insider