Στην Carlyle Group έναντι 630 εκατ. ευρώ η ιταλική Dainese

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Carlyle Group έναντι 630 εκατ. ευρώ η ιταλική Dainese
Στην εξαγορά της ιταλικής εταιρείας εξοπλισμού για μοτοσυκλέτες Dainese έναντι του ποσού των 630 εκατ. ευρώ προχώρησε το επενδυτικό fund Carlyle Group.

Στην εξαγορά της ιταλικής εταιρείας εξοπλισμού για μοτοσυκλέτες Dainese έναντι του ποσού των 630 εκατ. ευρώ προχώρησε το επενδυτικό fund Carlyle Group.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Carlyle Group προχώρησε στην παραπάνω κίνηση εξαγοράζοντας την Dainese από την Investcorp με στόχο να επεκτείνει την δραστηριότητά της τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και σε αυτή των ΗΠΑ, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει νέο δίκτυο διανομής των προϊόντων της Dainese, συνάπτοντας συμφωνίες με άλλους παίκτες της αγοράς.

Σημειώνεται πως η Dainese απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους στις μονάδες που διατηρεί στην Ιταλία, ενώ μεταξύ των προϊόντων που παράγει συμπεριλαμβάνονται προστατευτικός εξοπλισμός για αναβάτες μηχανών, όπως κράνη, μπουφάν, γάντια και μπότες.

Μιλώντας αναφορικά με το deal με την Investcorp -η οποία είχε αγοράσει την Dainese το 2015 έναντι 130 εκατ. ευρώ από τον ιδρυτή της-, ο εκτελεστικός διευθυντής της Carlyle Massimiliano Caraffa τόνισε πως «το ισχυρό brand της Dainese σε συνδυασμό με την μακρά της πορεία και την καινοτομία που προαγάγει αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην εξαγορά της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider