Lamda Development – Ελληνικό: «Ξεπουλάνε» (και) οι εμπορικοί χώροι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Development – Ελληνικό: «Ξεπουλάνε» (και) οι εμπορικοί χώροι
Μετά τις κατοικίες, υψηλότατη ζήτηση φαίνεται να καταγράφεται για τους νέους εμπορικούς χώρους που σχεδιάζει η Lamda στη νέα μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Το «Vouliagmenis Mall», η «Marina Galleria» και το Commercial Hub.

Υψηλότατη ζήτηση φαίνεται να καταγράφεται για τους νέους εμπορικούς χώρους που σχεδιάζει η Lamda Development στη νέα μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό και σε σχέση με τον ορίζοντα της πρώτης 5ετούς φάσης της ανάπτυξης. Αν και για το οικιστικό «κομμάτι» η αυξημένη ζήτηση ήταν κάτι αναμενόμενο για τον πύργο κατοικιών «Marina Tower» των 200 διαμερισμάτων, τις βίλες και τις κατοικίες των 2 ή 3 ορόφων, καθώς τα εν λόγω projects έχουν σχεδόν… «ξεπουλήσει», εντούτοις, η ζήτηση για τα νέα Malls της Lamda στα νότια προάστια χαρακτηρίζεται ήδη ως… υπερβάλλουσα.

Υπερβάλλουσα ζήτηση

Όπως ανέφερε προ ημερών ο CEO του ομίλου, Οδυσσέας Αθανασίου, είναι πολύ υψηλή και η ζήτηση για το εμπορικό κέντρο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, το «Vouliagmenis Mall» που θα είναι και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, δηλαδή μιάμιση φορά όσο το «The Mall Athens» στο Μαρούσι. «Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για τις μισθώσεις στο εμπορικό κέντρο και θα γίνουν προσεχώς οι ανακοινώσεις. Έχουμε πάντως υπερβάλλουσα ζήτηση κατά 145% όσον αφορά τα καταστήματα μόδας και πολύ υψηλή ζήτηση για την εστίαση και την ψυχαγωγία, δεδομένου ότι τα νέα εμπορικά κέντρα αποτελούν πλέον προορισμούς για μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αθανασίου σημείωσε επίσης ότι προχωρά κανονικά η συμφωνία με τον όμιλο Fourlis, με τον οποίο έχει κλειστεί η συμφωνία για εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. στον ευρύτερο χώρο του «Vouliagmenis Mall». Αναφορικά με το retail park ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους επαγγελματικούς χώρους υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για γραφειακούς χώρους. Ήδη στο κομμάτι αυτό έχουν ανακοινωθεί οι συμφωνίες με τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, ενώ γραφεία περιλαμβάνονται και στον Πύργο μικτής χρήσης για τον οποίο έχει ανακοινωθεί πρόσφατα η συμφωνία με την επενδυτική Brook Lane, με την οποία προχωρούν οι μελέτες. Πάντως λόγω της ζήτησης για γραφεία είναι πολύ πιθανό να επισπευσθούν οι επενδύσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι και να έρθουν νωρίτερα, στην αρχική 5ετή φάση.

Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου εκτιμάται ότι προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του μεγαλύτερου Mall (αυτού κοντά στη Λ. Βουλιαγμένης, 185 χιλ. τ.μ.) άνω των 350 εκατ. ευρώ (η συνολική επένδυση), ενώ φέτος θα έχουμε εξελίξεις και για το πολυτελές εμπορικό χώρο (με εστίαση, υψηλή μόδα κ.α.) «Marina Galleria» στο παραλιακό μέτωπο του Αγ. Κοσμά, που θα είναι έτοιμο το 2025.

Το Commercial Hub – Vouliagmenis Mall

Το Commercial Hub του Ελληνικού, τον νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό που θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, είχε πρόσφατα παρουσιάσει η Lamda Development. Στο Commercial Hub θα βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, καθώς και υπερσύγχρονους χώρους γραφείων. Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ένας εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα, το οποίο εισάγει μία νέα φιλοσοφία στις αγορές, στη διασκέδαση, στην εργασία, στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Στη Lamda Development έχουμε δημιουργήσει τα πιο επιτυχημένα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα. Σήμερα, στον τομέα αυτό, κάνουμε το πιο φιλόδοξο βήμα από ποτέ. Το Commercial Hub του Ελληνικού είναι ένας προορισμός του μέλλοντος, που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο της χώρας. Ένας κορυφαίος προορισμός, που θα γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας και, φυσικά, για τους ένα εκατομμύριο τουρίστες που θα επισκέπτονται το Ελληνικό κάθε χρόνο», είχε αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της τέταρτης διαδικτυακής παρουσίασης που πραγματοποίησε η εταιρεία για τη μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό.

«Το Commercial Hub του Ελληνικού θα αποτελέσει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό», επεσήμανε τότε η Chief Development Officer της Lamda Development, κα Μελίνα Παΐζη. «Θα ξεχωρίζει για τον υψηλής αισθητικής, υβριδικό σχεδιασμό του, που συνδυάζει τους κλειστούς με τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και για την τεχνολογική του πρωτοπορία. Παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκροτήματος».

Τον σχεδιασμό του Commercial Hub του Ελληνικού ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο. Με την κατασκευή του την ερχόμενη πενταετία, το εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, επιφάνειας 130.000 τ.μ., θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα, προσφέροντας μία πολυδιάστατη εμπειρία στους επισκέπτες του, κάθε ώρα της ημέρας. Θα φιλοξενεί καταστήματα νέας γενιάς από τα δημοφιλέστερα, αλλά και ανερχόμενα ελληνικά και διεθνή brands. Θα προσφέρει, επίσης, ολοκληρωμένες προτάσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και ευεξίας, με εκθέσεις, συναυλίες, γυμναστήρια, gaming corners, κινηματογράφους, χώρους παιδικής αναψυχής, κ.ά., που θα λειτουργούν και μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Επίσης, στο εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. που θα αναπτυχθεί στο Commercial Hub, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis, οι επισκέπτες θα βρουν καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, διεθνών brands με προϊόντα και εξοπλισμό για το σπίτι, την άθληση, κ.ά., απολαμβάνοντας μία ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία.

Το Commercial Hub του Ελληνικού θα φιλοξενεί, επίσης, σύγχρονους χώρους γραφείων 27.500 τ.μ., που θα στεγάσουν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς. Σχεδιασμένοι με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις, θα προσφέρουν ένα λειτουργικό, ευέλικτο, αλλά και «πράσινο» περιβάλλον, με θέα στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παραλιακό μέτωπο. Στον ίδιο χώρο, θα αναπτυχθεί ένας υπερσύγχρονος πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μ., όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Στο υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ελληνικό, θα χτυπά τα επόμενα χρόνια η εμπορική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και όλο το λεκανοπέδιο.

Η Marina Galleria

Η Marina Galleria «φιλοδοξεί» να προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και θα αναπτυχθεί στο μέτωπο του Αγίου Κοσμά (στη μαρίνα).

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. «Ο Κυματισμός» («The Ripple») της στέγης είναι το κεντρικό στοιχείο του οράματος του Kengo Kuma, με έμπνευση την ελληνική θάλασσα. Εκτιμάται ότι οι επισκέπτες της Marina Galleria θα ανέρχονται σε 7 εκατομμύρια κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της.

Θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, στο ισόγειο συγκεντρώνονται κυρίως εμπορικά καταστήματα, café και αίθρια ενώ στον πρώτο όροφο οι επισκέπτες θα βρουν πληθώρα από βραβευμένα εστιατόρια, κομψά καφέ και μπιστρό με θέα τη θάλασσα. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 100 με 125 εκατ. ευρώ.

Ως προς την έκταση που καταλαμβάνει, το σύνολο είναι 22 χιλ. τ.μ. ενώ οι ωφέλιμοι χώροι προς ενοικίαση φτάνουν τα 19 χιλ. τ.μ. Θα περιλαμβάνει 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε δύο ορόφους. Ειδικότερα, θα φιλοξενεί περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 χώρους εστίασης. Η Marina Galleria απέχει 18 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 26 χλμ. από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα εξυπηρετείται από 2 στάσεις τραμ και θα έχει 5 εισόδους περιμετρικά.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η Lamda πέρυσι, σημείωνε ότι όσον αφορά το χώρο της μόδας, έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και υπάρχει επικοινωνία με κορυφαία brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, και στον χώρο της εστίασης, η Lamda βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικά signature εστιατόρια από το εξωτερικό αλλά και Έλληνες σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον χώρο αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda – Ελληνικό: Πώς προχωρά η mega επένδυση – Έρχονται ανάδοχοι, δημοπρατήσεις και νέα projects

gazzetta
gazzetta reader insider insider