Τι απαντά η Google για τη μήνυση της PriceRunner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι απαντά η Google για τη μήνυση της PriceRunner
«Οι αλλαγές που κάναμε το 2017 στις διαφημίσεις για αγορές (shopping ads), λειτουργούν αποτελεσματικά και με επιτυχία, δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, οι οποίες διατηρούν πάνω από 800 websites στην Ευρώπη».

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την μήνυση της PriceRunner κατά της Google, ο Frederic Abrard, Διευθυντής του Προγράμματος CSS Shopping Ads δήλωσε:

«Οι αλλαγές που κάναμε το 2017 στις διαφημίσεις για αγορές (shopping ads), λειτουργούν αποτελεσματικά και με επιτυχία, δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, οι οποίες διατηρούν πάνω από 800 websites στην Ευρώπη. Το σύστημα αυτό παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαική Επιτροπή, καθώς και από δύο ανεξάρτητες ομάδες ειδικών. Η PriceRunner επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τις διαφημίσεις αγορών της Google, συνεπώς μπορεί να μην είχε τα αντίστοιχα επιτυχή αποτελέσματα με τις άλλες υπηρεσίες. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας για την υπόθεση αυτή στο δικαστήριο».

Η αγωγή της PriceRunner

Υπενθυμίζεται ότι η PriceRunner κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Google σε δικαστήριο της Στοκχόλμης με τη σουηδική εταιρεία σύγκρισης τιμών να ζητά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2,1 δισ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η PriceRunner ανέφερε πως προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εναντίον της θυγατρικής της Alphabet για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, καθώς εκτιμά πως η Google χειραγώγησε επανειλημμένα τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος των δικών της υπηρεσιών σύγκρισης τιμών.

Σύμφωνα με το νομικό τμήμα της PriceRunner, η αγωγή εναντίον της Google αφορά σε διαφυγόντα κέρδη από το 2008 σε Βρετανία, Δανία και Σουηδία εξαιτίας της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Τέλος, σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η PriceRunner -η οποία ανήκε στην επενδυτική Creade- εξαγοράστηκε από την εταιρεία πληρωμών Klarna έναντι του ποσού των 124 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider