Αγωγή 2,1 δισ. ευρώ εναντίον της Google από την σουηδική PriceRunner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγωγή 2,1 δισ. ευρώ εναντίον της Google από την σουηδική PriceRunner
Η σουηδική εταιρεία ζητά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2,1 δισ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Αγωγή σε βάρος της Google κατέθεσε την Δευτέρα σε δικαστήριο της Στοκχόλμης η εταιρεία σύγκρισης τιμών PriceRunner, με την σουηδική εταιρεία να ζητά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2,1 δισ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η PriceRunner ανέφερε πως προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εναντίον της θυγατρικής της Alphabet για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, καθώς εκτιμά πως η Google χειραγώγησε επανειλημμένα τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος των δικών της υπηρεσιών σύγκρισης τιμών.

Σύμφωνα με το νομικό τμήμα της PriceRunner, η αγωγή εναντίον της Google αφορά σε διαφυγόντα κέρδη από το 2008 σε Βρετανία, Δανία και Σουηδία εξαιτίας της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Τέλος, σημειώνεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η PriceRunner -η οποία ανήκε στην επενδυτική Creade- εξαγοράστηκε από την εταιρεία πληρωμών Klarna έναντι του ποσού των 124 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εκτόξευση» κερδών και εσόδων για την Alphabet, μητρική του Google

Η Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αγορά smartphone της Ινδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider