SoftBank: «Κατέρρευσε» η πώληση της Arm - Ετοιμάζεται για IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftBank: «Κατέρρευσε» η πώληση της Arm - Ετοιμάζεται για IPO
Η ιαπωνική SoftBank ανακοίνωσε πως ακύρωσε τα σχέδια της να προχωρήσει με το deal των 40 δισ. δολαρίων και να στραφεί προς διαφορετική κατεύθυνση

Κατέρρευσε η εξαγορά 66 δισ. δολαρίων της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού μικροεπεξεργαστών Arm από την αμερικανική Nvidia, λόγω «σημαντικών κανονιστικών προκλήσεων», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το BBC η ιαπωνική SoftBank ανακοίνωσε πως ακύρωσε τα σχέδια της να προχωρήσει με το deal και να στραφεί προς διαφορετική κατεύθυνση, προετοιμάζοντας την έναρξη της διαδικασίας της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς της Arm, εντός του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.

Όπως αναφέρεται, οι συζητήσεις για τη συμφωνία είχαν βρεθεί αντιμέτωπες με σημαντικές αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, καθώς υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξαγοράς στον ανταγωνισμό στην παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών.

Να θυμίσουμε πως η πρόταση εξαγοράς ανερχόταν στα 40 δισ. δολάρια όταν ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά αυξήθηκε καθώς οι μετοχές της Nvidia απογειώθηκαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους Financial Times, η αποτυχία της συμφωνίας στέρησε από τη SoftBank ένα απροσδόκητο κέρδος από την έκρηξη της τιμής της μετοχής της Nvidia, αν και η ιαπωνική τράπεζα θα λάβει προμήθεια για το «ναυάγιο» έως και 1,25 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARM είχε εξαγορασθεί από την ιαπωνική Softbank έναντι του ποσού των 32 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Προς ακύρωση η εξαγορά της βρετανικής Arm από την Nvidia έναντι 40 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider