Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Banco Santander

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Banco Santander
Τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας ανήλθαν στα 2,28 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Banco Santander, καθώς οι αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία ώθησαν την ανάκαμψη, με την τράπεζα να ενισχύει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2022.

Τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας ανήλθαν στα 2,28 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 2,2 δισ. ευρώ, σε δημοσκόπηση της FactSet. Την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 277 εκατ. ευρώ, εξαιτίας εφάπαξ κόστους που σχετιζόταν με την αναδιάρθρωσή της.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας που καθορίστηκαν το 2019, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας», δήλωσε η πρόεδρος Ana Botin.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,78 δισ. από τα 10,92 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο 8,7% στα 8,72 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 9,3% στα 2,69 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, οι προβλέψεις για ζημίες δανείων μειώθηκαν κατά 44% στα 1,46 δισ. ευρώ, καθώς ο όμιλος απελευθέρωσε περίπου 750 εκατ. ευρώ από τις προβλέψεις του 2020.

Επίσης, για το σύνολο του 2022, η ισπανική τράπεζα, μια από τις μεγαλύτερες της ευρωζώνης, αναμένει η απόδοση ιδίων κεφαλαίων να ξεπεράσει το 13%, ενώ τα έσοδα εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider