Κίνα: Νέα επένδυση, 400 εκατ. δολαρίων, στη μονάδα ηλεκτροκίνησης της Baidu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Νέα επένδυση, 400 εκατ. δολαρίων, στη μονάδα ηλεκτροκίνησης της Baidu
Στόχος για την Jidu είναι να έχει ξεκινήσει την παραγωγή και τις πρώτες αποστολές των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της μέσα στο 2023.

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Baidu και η αυτοκινητοβιομηχανία Geely ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν επιπλέον 400 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της επιχείρησης ηλεκτροκίνησης που έχουν δημιουργήσει, την Jidu.

Η επένδυση των 400 εκατ. δολαρίων έρχεται λίγους μήνες μετά από τη δημιουργία της Jidu, τον Μάρτιο του 2021 όταν οι δύο εταιρείες είχαν διαθέσει 300 εκατ. δολάρια για τη νεοσύστατη -τότε- εταιρεία.

Σύμφωνα με το CNBC, στην ανακοίνωση δύο εταιριών που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη δεν γίνεται λόγος για το πως θα διαμοιραστούν τα 400 εκατ. δολάρια για τον νέο γύρο χρηματοδότησης της Jidu. Η Baidu διαθέτει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Jidu και η Geely το άλλο 45%.

Όπως έχει αναφέρει η Baidu, στόχος για την Jidu είναι να έχει ξεκινήσει την παραγωγή και τις πρώτες αποστολές των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της μέσα στο 2023.

Σημειώνεται πως για το 2021 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά της Κίνας «εκτοξεύτηκαν» στα 6,61 δισ. δολάρια έναντι 2,17 δισ. δολαρίων το 2020, ενώ στις ΗΠΑ η αξία του έφτασε τα 924 εκατ. δολάρια έναντι 353 εκατ. δολαρίων το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bentley: Επένδυση 2,5 δισ. λιρών για την «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider