Εργοστάσια των Toshiba και Samsung ξαναρχίζουν την παραγωγή τσιπ - «Φως στο τούνελ» της έλλειψης;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργοστάσια των Toshiba και Samsung ξαναρχίζουν την παραγωγή τσιπ - «Φως στο τούνελ» της έλλειψης;
microchip
Οι αποφάσεις θα συμβάλουν κατά κάποιο τρόπο στην ανακούφιση της τρέχουσας παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες του κλάδου αναμένουν ότι οι δυσκολίες εφοδιασμού θα διαρκέσουν όλο το 2022.

Ο ιαπωνικός όμιλος Toshiba και η Samsung Electronics με έδρα την Κορέα δήλωσαν ξεχωριστά την Τετάρτη ότι η παραγωγή ημιαγωγών ξεκίνησε και πάλι σε δύο εγκαταστάσεις τους που προηγουμένως ήταν σε αδράνεια.

Η Toshiba ανέφερε ότι η παραγωγή σε εργοστάσιο ημιαγωγών στη νότια Ιαπωνία, ξεκίνησε εν μέρει μετά τη διακοπή της λειτουργίας λόγω ενός ισχυρού σεισμού στην περιοχή.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει τσιπ συστήματος LSI, τα οποία πωλούνται σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Samsung είπε ότι το εργοστάσιο ημιαγωγών της στο Σι’αν της Κίνας, «επέστρεψε σε κανονική λειτουργία» μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπής λόγω σοβαρών περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό και ταξιδιωτικών περιορισμών στην περιοχή.

Τα τσιπ μνήμης NAND της εταιρείας χρησιμοποιούνται ευρέως από τους χειριστές αποθήκευσης δεδομένων.

Οι αποφάσεις θα συμβάλουν κατά κάποιο τρόπο στην ανακούφιση της τρέχουσας παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες του κλάδου αναμένουν ότι οι δυσκολίες εφοδιασμού θα διαρκέσουν όλο το 2022. Ανώτατο στέλεχος της Infineon με έδρα τη Γερμανία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει ότι και τα τελευταία ζητήματα θα επιλυθούν το 2023.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια πρόσφατη έρευνα σε 150 αμερικανικές εταιρείες έδειξε ότι τα αποθέματά των ημιαγωγών είχαν μειωθεί κατά μέσο όρο πέντε ημερών στα τέλη του περασμένου έτους, σε σύγκριση με 40 ημέρες το 2019, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για συσκευές όπως smartphone, τηλεοράσεις ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ζήτηση για ημιαγωγούς ήταν 17% υψηλότερη πέρυσι σε σχέση με το 2019 πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Texas Instruments που κατασκευάζει τσιπ που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα, βιομηχανικές εφαρμογές και προσωπικά ηλεκτρονικά είδη, ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο την Τρίτη και επισήμανε την ισχυρή ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις πως η έλλειψη τσιπ οδηγεί σε κλείσιμο εργοστασίων - Τι προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider