Καναδάς: Ουρανοξύστες αξίας σχεδόν 1 δισ. δολαρίων απέκτησε ο ιδρυτής της Inditex, Αμ. Ορτέγκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καναδάς: Ουρανοξύστες αξίας σχεδόν 1 δισ. δολαρίων απέκτησε ο ιδρυτής της Inditex, Αμ. Ορτέγκα
Στην αγορά ενός εκ των εμβληματικότερων κτιρίων στο Τορόντο του Καναδά έναντι του ποσού των 917 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο ιδρυτής της Inditex και των καταστημάτων ένδυσης Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα.

Στην αγορά ενός εκ των εμβληματικότερων κτιρίων στο Τορόντο του Καναδά έναντι του ποσού των 916 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο ιδρυτής της Inditexκαι των καταστημάτων ένδυσης Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία Pontegadea -η οποία βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του Ισπανού δισεκατομμυριούχου- ανακοίνωσε πως συμφώνησε για την αγορά του ουρανοξύστη Royal Bank Plaza στο Τορόντο έναντι του ποσού των 916 εκατ. δολαρίων (800 εκατ. ευρώ) από τις Oxford Properties Group και Canada Pension Plan Investment Board, σημερινούς ιδιοκτήτες του κτιριακού συγκροτήματος.

Όπως αναφέρει το Reuters, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της καναδικής μεγαλούπολης και αποτελείται από δύο ουρανοξύστες, συνολικές επιφάνειας 140.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, γραφεία τραπεζών και εταιρειών παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Pontegadea ιδιοκτησίας Ορτέγκα δραστηριοποιείται στις επενδύσεις στον κλάδο του real estate αλλά και στην αγορά των δικτύων ηλεκτρικής και αιολικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Inditex: Αύξηση 21% στις πωλήσεις γ' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider