Ινδία: «Πόλεμος» του Μασκ στην κυβέρνηση για την εισαγωγή οχημάτων της Tesla 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: «Πόλεμος» του Μασκ στην κυβέρνηση για την εισαγωγή οχημάτων της Tesla 
Η Tesla πιέζει τον Ναρέντρα Μόντι να μειώσει τον φόρο εισαγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων πριν μπει στην αγορά της χώρας

Ξεκάθαρες αιχμές προς την κυβέρνηση της Ινδίας για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα οχήματα της Tesla στην ασιατική χώρα άφησε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Απαντώντας σε ερώτηση που το έγινε στο Twitter για το πότε θα κυκλοφορήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla στη χώρα, ο Μασκ απάντησε πως «ακόμα δουλεύουμε για πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την κυβέρνηση». Ο ίδιος δεν προσδιόρισε το ποιες είναι αυτές οι προκλήσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Tesla έχει ανακοινώσει από το 2021 την πρόθεση της να εισάγει οχήματα στην Ινδία, πιέζοντας την κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι να μειώσει τον φόρο εισαγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων πριν μπει στην αγορά της χώρας. Σημειώνεται πως ο φόρος για την εισαγωγή όλων των οχημάτων από το εξωτερικό στην Ινδία ανέρχεται έως και το 100%.

Η αγορά της ηλεκτροκίνησης στην αχανή ασιατική χώρα είναι ακόμα σε πρωτόλεια επίπεδα και το δίκτυο ηλεκτρικής φόρτωσης είναι ισχνό. Για το σύνολο του 2021, μόλις 5.000 από τα συνολικά 2,4 εκατ. αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ινδία ήταν ηλεκτρικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ρεκόρ πωλήσεων οχημάτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider