Νέα αθέτηση πληρωμής τόκων από την Evergrande - «Βουτιά» 10% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα αθέτηση πληρωμής τόκων από την Evergrande - «Βουτιά» 10% για την μετοχή
Σημαντικές απώλειες που αγγίζουν το 10% καταγράφει στην συνεδρίαση της Πέμπτης η μετοχή της κινεζικής Evergrande στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λίγες ώρες αφότου ο κολοσσός στην ανάπτυξη ακινήτων αθέτησε μία νέα πληρωμή κουπονιών που έληξαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σημαντικές απώλειες που αγγίζουν το 10% καταγράφει στην συνεδρίαση της Πέμπτης η μετοχή της κινεζικής Evergrande στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λίγες ώρες αφότου ο κολοσσός στην ανάπτυξη ακινήτων αθέτησε μία νέα πληρωμή τόκων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το Reuters, η κινεζική εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 255 εκατ. δολαρίων για πληρωμές τόκων δύο ομολόγων σε δολάρια που έληξαν την Τρίτη, ωστόσο -σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται τρεις ξεχωριστές πηγές με γνώση των εξελίξεων- αρκετοί από τους ομολογιούχους ανέφεραν πως δεν έλαβαν τα χρήματά τους

Πρόκειται για ένα ομόλογο ύψους 204,8 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο 8,75% και ένα δεύτερο ομόλογο 50,4 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο 7,5%, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ και για τις δύο πληρωμές προβλέπεται περίοδος χάριτος 30 ημερών.

Υπενθυμίζεται, πως η κινεζική εταιρεία -οι δανειακές υποχρεώσεις της οποίας ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια- είχε αθετήσει ακόμα μία πληρωμή κουπονιών νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ προχωρά σε διαδοχικές εκποιήσεις των περιουσιακών της στοιχείων ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές υποχρεώσεις της σε προμηθευτές και πιστωτές.

Οι νέες απώλειες για τον τίτλο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ διέγραψαν με μιας τα κέρδη που αποκόμισε στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, τα οποία προήλθαν κυρίως εξαιτίας της αισιοδοξίας που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Evergrande, Hui Ka Yan, σχετικά με την επανέναρξη των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande αναφέρει πρόοδο στην επανέναρξη των παραδόσεων κατοικιών

Evergrande: Ξεκίνησαν εκ νέου τα κατασκευαστικά έργα - «Άλμα» 8% για την μετοχή

Evergande: Κινέζοι δανειστές μηνύουν την εταιρεία για αποζημιώσεις 13 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider