Νέα τουριστική επένδυση έρχεται στην Αργολική Ριβιέρα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα τουριστική επένδυση έρχεται στην Αργολική Ριβιέρα
Τι θα περιλαμβάνει το «Hydra's Art Residencies» που έλαβε το πράσινο φως της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Ένα ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με ξενοδοχείο και πολυάριθμες παραθεριστικές κατοικίες παίρνει το δρόμο της υλοποίησης στην Αργολική Ριβιέρα, μετά και το «πράσινο φως» που έλαβε από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το πρότζεκτ το οποίο φέρει το όνομα «HYDRA’S ART RESIDENCIES» αφορά τη δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 303,7 στρεμμάτων στην περιοχή Πλέπι της Ερμιόνης, πολύ κοντά στην Ακτή της Ύδρας, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και μεγάλο αριθμό παραθεριστικών κατοικιών.

Ειδικότερα, από τη συνολική έκταση, το ξενοδοχείο μαζί με τις υποστηρικτικές υποδομές και εγκαταστάσεις θα κατασκευαστεί σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων. To ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας 164 δωματίων και θα περιλαμβάνει spa, συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, μπαρ, προπονητικό κέντρο.

Επιπλέον, το πρότζεκτ προβλέπει την κατασκευή μαρίνας 40 θέσεων αλλά και 229 παραθεριστικών κατοικιών με θέα την Ύδρα οι οποίες θα κατασκευαστούν στην υπόλοιπη έκταση 250 περίπου στρεμμάτων και θα είναι χωρισμένες σε δύο ζώνες.

Φορέας της επένδυσης το ύψος της οποίας φτάνει τα 119 εκατ. ευρώ είναι η κυπριακή εταιρεία Plepi Land Development Ltd.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή γύρω από την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα με αρκετές νέες 5άστερες επενδύσεις να βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού και υλοποίησης. Το πράσινο φως σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου πήρε προ μηνών το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, το οποίο θα κατασκευαστεί στην θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο, στην Ερμιόνη. Σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων προβλέπεται να λειτουργήσει το πεντάστερο ξενοδοχείο Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών.

Αντίστοιχα προχωρά και το μεγάλο τουριστικό project του Kilada Hills από την Dolphin Capital Investors, σε έκταση 870 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, κοντά στο χωριό Κοιλάδα. Η πρώτη φάση του πρότζεκτ περιλαμβάνει την κατασκευή διεθνών προδιαγραφών γηπέδου γκολφ 18 οπών ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Golf Club House με 260 περίπου κατοικίες για τις ανάγκες του γηπέδου γκολφ αλλά και πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος δυναμικότητας 100 δωματίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεδίκογλου: «Θα αναβαθμιστεί ο τουρισμός με την επένδυση της Club Med στη Β. Εύβοια»

Intracom - Intrakat: Η συμφωνία με την Amicross για το ξενοδοχείο στη Μύκονο

Swot Hospitality: Σχεδιάζει τα εγκαίνια νέων ξενοδοχείων για το 2022 και στρέφει το βλέμμα της στα Βαλκάνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider