Επιχειρήσεις | Διεθνή
24-12-2021 | 09:16

Baidu: Λέει ότι θα χρειαστούν 6 χρόνια για να παραδώσει το δικό της metaverse

Newsroom
Μοιράσου το
Baidu: Λέει ότι θα χρειαστούν 6 χρόνια για να παραδώσει το δικό της metaverse
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ενώ ο νέος κόσμος του metaverse συντάραξε φέτος τον πλανήτη, ένας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς στο «παιχνίδι» αποκάλυψε μια εκδοχή του ψηφιακού οικοσυστήματος που δεν ακούγεται και τόσο εντυπωσιακή.

Το metaverse μπορεί στο περίπου να αποδοθεί ως η επόμενη γενιά του ίντερνετ -ένας ψηφιακός κόσμος στον οποίο οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν μέσω τριδιάστατων avatars. Η Facebook ευθυγραμμίστηκε με τη νέα τάση τον Οκτώβριο, αλλάζοντας το όνομά της σε Meta και ανακοινώνοντας σχετικές επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων το επόμενο έτος.

Η Κίνα έχει επίσης αρχίσει να βάζει το metaverse στην καθημερινότητά της. Η Baidu, με έδρα το Πεκίνο, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της στον εικονικό κόσμο του metaverse app, XiRang. Η εταιρεία εξηγεί πως θα είναι το πρώτο συνέδριο metaverse της Κίνας.

Ωστόσο σε μία πρόβα της εκδήλωσης την Τρίτη, ο υπεύθυνος για την XiRang υποβάθμισε τις προσδοκίες λέγοντας πόσα στοιχεία δεν είναι ακόμη άρτια. 

Η ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά θέλει ακόμη 6 χρόνια για ένα πλήρες λανσάρισμα, είπε ο Ma Jie, αντιπρόεδρος της Baidu. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρονοδιάγραμμα, ο Ma είπε απολογητικά: «Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αλλά ίσως να μην έχω μια πολύ καλή απάντηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.