Attica Bank: Στις 20/12 η προθεσμία για υπαναχώρηση από την ΑΜΚ – 17/12 λήγει η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Στις 20/12 η προθεσμία για υπαναχώρηση από την ΑΜΚ – 17/12 λήγει η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης
Στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστοποιηθεί η καταβολή της ΑΜΚ και θα ανακοινωθεί η κάλυψή της.

Στο αρχικό χρονοδιάγραμμα παραμένουν οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, μετά την έγκριση που έδωσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ.

Μοναδική αλλαγή που επέρχεται στο χρονοδιάγραμμα είναι η μετάθεση από τις 17 στις 20 Δεκεμβρίου, για την καταληκτική ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης από επενδυτές οι οποίοι είχαν ήδη συμφωνήσει να εγγραφούν για την απόκτηση νέων μετοχών πριν από τη δημοσίευση του συμπληρωματικού ενημερωτικού.

Η έναρξη της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης είναι σήμερα, 16 Δεκεμβρίου 2021, ενώ αύριο 17/12 παραμένει ως είχε, η τελευταία ημέρα άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.

Στις 20 Δεκεμβρίου (έως ώρα Ελλάδος 02:00 μ.μ.) θα είναι η τελευταία ημέρα άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης. Την ίδια ημέρα θα γίνει επίσης η κατανομή και διάθεση αδιάθετων νέων κοινών μετοχών.

Στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστοποιηθεί η καταβολή της ΑΜΚ και θα ανακοινωθεί η κάλυψή της. Στις 22 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών και στις 23 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Bank, το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και υπόκειται σε αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Attica Bank.

To συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο είναι από χθες στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και αποτελεί συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου που είχε εγκριθεί στις 18/11/21 για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιογράφων του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank, με δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία 0,20 ευρώ κάθε μία.

Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν από την Attica Bank, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με τιμή διάθεσης 0,20 ευρώ ανά νέα μετοχή και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 49,5265161872259 νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Attica Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Group: Διερευνούμε διαρκώς τις συνθήκες της αγοράς - Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider