Attica Bank: Εγκρίθηκε το νέο ενημερωτικό για την ΑΜΚ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Εγκρίθηκε το νέο ενημερωτικό για την ΑΜΚ
Attica Bank
Με την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου εκτιμάται, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, ότι θα ισχύσει το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Τράπεζα για την υλοποίηση των διαδικασιών της ΑΜΚ.

Την έγκρισή της στο νέο ενημερωτικό δελτίο της Αttica Bank για τη διενέργεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου εκτιμάται, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, ότι θα ισχύσει το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Τράπεζα για την υλοποίηση των διαδικασιών της ΑΜΚ.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβε στις 13 Δεκεμβρίου η Διοίκηση της Attica Bank από το ΤΧΣ ότι θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ εξασκώντας 15.220.674 δικαιώματα προτίμησης για την κτήση νέων μετοχών από τα, συνολικώς, 16.533.102 που κατέχει αυτή τη στιγμή στην Τράπεζα, το ΔΣ της Τράπεζας αποφάσισε να μεταθέσει τις ημερομηνίες για την ενάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και να δώσει το δικαίωμα υπαναχώρησης σε όσους μετόχους είχαν ασκήσει ήδη τα δικαιώματα συμμετοχής τους για την ΑΜΚ που θα διενεργείτο 8 – 10 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, κατόπιν των αποφάσεων του ΔΣ της Attica Bank:

- Παρατάθηκε η προθεσμία άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την απόκτηση των νέων μετοχών έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (τελευταία ημέρα άσκησης).
- Παρέχεται στους επενδυτές, που έχουν ήδη ασκήσει δικαιώματα προτίμησης, το δικαίωμα ελεύθερης υπαναχώρησης από την εγγραφή τους για νέες μετοχές, το οποίο θα δύναται να ασκηθεί μέχρι το τέλος της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ήτοι μέχρι την 17/12/2021.

Με βάση τα παραπάνω, το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα των υπολειπομένων ενεργειών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου έχει ως εξής:
Στις 9 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η περίοδος άσκησης του Δικαιώματος Υπαναχώρησης.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021 είναι η τελευταία ημέρα άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης, όπως επίσης και η τελευταία ημέρα της περιόδου άσκησης του Δικαιώματος Υπαναχώρησης.

Στις 20 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή των νέων μετοχών και η διάθεση τυχόν αδιάθετων.

Στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα ανακοινωθεί η κάλυψή της.

Στις 22 Δεκεμβρίου (με την επιφύλαξη της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής του Χ.Α. την ημερομηνία αυτή) αναμένεται να εγκριθεί από το Χρηματιστήριο η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Λογικά, οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο ταμπλώ του ΧΑ στις 23 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: 1 + 2 κεφαλαιακές ενισχύσεις – Τι προβλέπει η συμφωνία ΤΧΣ με ΤΜΕΔΕ - Ellington

gazzetta
gazzetta reader insider insider