Επιχειρήσεις | Διεθνή
10-12-2021 | 15:12

Υπέρ της «μετακόμισης» στο Λονδίνο ψήφισαν οι μέτοχοι της Shell

Newsroom
Μοιράσου το
Υπέρ της «μετακόμισης» στο Λονδίνο ψήφισαν οι μέτοχοι της Shell
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Υπέρ της έγκρισης του σχεδίου για τον μετασχηματισμό της νομικής και φορολογικής δομής της Royal Dutch Shell ψήφισαν οι μέτοχοι του αγγλο-ολλανδικού πετρελαϊκού κολοσσού, ενώ τάχθηκαν υπέρ και για την μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Χάγη της Ολλανδίας στην βρετανική πρωτεύουσα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Παρασκευή, ποσοστό 99% των μετόχων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω πληρεξούσιου, ψήφισαν υπέρ του εταιρικού μετασχηματισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει και την μετονομασία της εταιρείας από "Royal Dutch Shell" σε "Shell PLC".

Όπως αναφέρει το Reuters, τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ για να εγκριθεί το ψήφισμα απαιτείται να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 75% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται, πως στα μέσα Νοεμβρίου, η πετρελαϊκή εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απλοποίηση της δομής ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να επιταχύνει τα σχέδιά της για την ενεργειακή μετάβαση και να βοηθήσει να γίνει πιο απλή η διανομή κερδών στους μετόχους.

Τέλος, σημειώνεται πως η μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Λονδίνο αναμένεται στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο γ' τρίμηνο

Shell: Πουλά όλα τα assets της στην Πέρμια Λεκάνη αντί 9,5 δισ. δολ.