Η Ford επενδύει 900 εκατ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής στην Ταϊλάνδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ford επενδύει 900 εκατ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής στην Ταϊλάνδη
Στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής που διαθέτει στην Ταϊλάνδη προχωράει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor.

Στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής που διαθέτει στην Ταϊλάνδη προχωράει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor, επενδύοντας το ποσό των 900 εκατ. δολαρίων ώστε να επιταχυνθούν οι παραγωγικές δυνατότητες των εργοστασίων στην χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου παράγονται τα Everest SUV και τα φορτηγά Ranger.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων για τον διπλασιασμό τον ρομπότ που βρίσκονται σε λειτουργία στην μονάδα που διατηρεί στην ασιατική χώρα και στην μονάδα που λειτουργεί σε συνεργασία με την Mazda, ενώ ακόμα 400 εκατ. δολάρια θα ενισχύσουν τον εκσυγχρονισμό των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Μέσω της παραπάνω επένδυσης, το σύνολο των εργαζομένων της Ford στην Ταϊλάνδη θα αυξηθεί κατά 1.250 υπαλλήλους σε πάνω από 9.000, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της εταιρείας στην Ταϊλάνδη και την ανατολική Ασία, οι ετήσιες παραγωγικές δυνατότητες της Ford θα αυξηθούν στα 270.000 οχήματα, εκ των οποίων περίπου το 60% αναμένεται να εξαχθεί σε Αυστραλία, Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία.

Τέλος, όπως σημειώνει το Reuters, η Ταϊλάνδη κατατάσσεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τις χώρες της Ασίας με την μεγαλύτερη παραγωγική και εξαγωγική δύναμη, ενώ συνολικά ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεισφέρει το 10% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και της συνολικής μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider