Saudi Aramco: Αύξησε τις τιμές στις παραδόσεις Ιανουαρίου σε Ασία και ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Saudi Aramco: Αύξησε τις τιμές στις παραδόσεις Ιανουαρίου σε Ασία και ΗΠΑ
Η κίνηση ήρθε μετά τη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ στις 2 Δεκεμβρίου, όπου οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή αργού όπως είχε σχεδιαστεί, κατά 400.000 b/d τον Ιανουάριο.

Η Saudi Aramco αύξησε όλες τις τιμές για τις παραδόσεις Ιανουαρίου για τους πελάτες της σε Ασία και ΗΠΑ, παρά τους φόβους ότι η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον θα έχει αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου.

Σύμφωνα με το S&P Global, η κίνηση ήρθε μετά τη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ στις 2 Δεκεμβρίου, όπου οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή αργού όπως είχε σχεδιαστεί, κατά 400.000 b/d τον Ιανουάριο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις και μάλιστα κατά δεύτερο συνεχόμενο μήνα αφορούν του ασιάτες πελάτες της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας. Οι αυξήσεις ανάλογα από τον τύπο του αργού, κυμαίνονται από 30 έως 80 σεντς.

Η Σαουδική Αραβία εξάγει περισσότερο από το 60% της παραγωγής της στην Ασία, με την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία να είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες της. Οι επίσημες τιμές πώλησης της Aramco, ή OSP, χρησιμεύουν ως το «καμπανάκι» για τις αγορές πετρελαίου και συχνά οδηγούν στην τάση των τιμών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση Saudi Aramco: Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν με ραγδαίους ρυθμούς

Ο ΟΠΕΚ+ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση στη διάθεση πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider