Στα χέρια της Booking περνά η ETraveli έναντι 1,6 δισ. δολαρίων

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της Booking περνά η ETraveli έναντι 1,6 δισ. δολαρίων
booking etraveli
Ο σουηδικός όμιλος είχε συγχωνευτεί το 2017 με την γνωστή ελληνική E-travel (pamediakopes.gr) και διατηρεί μέχρι και σήμερα παρουσία στην Ελλάδα.

Ζυμώσεις παρατηρούνται στην παγκόσμια τουριστική επιχειρηματική σκηνή, μετά από ένα καλοκαίρι όπου η τουριστική βιομηχανία ξεκίνησε να ανακτά μέρος του χαμένου από την πανδημία, εδάφους. Στις πιο πρόσφατες αυτών, συγκαταλέγεται και η εξαγορά του σουηδικού ομίλου ETraveli Group, από την γνωστή πλατφόρμα της Booking Holdings έναντι 1,63 δισ. ευρώ.

Η Etraveli, η οποία έχει πλέον στην ομπρέλα της εταιρείες όπως η Gotogate, η Flygresor η Seat24, η Tripstack χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ευρώπη, το οποίο μέσω της παγκόσμιας παρουσίας του παρέχει αεροπορικά εισιτήρια και συναφείς ταξιδιωτικές υπηρεσίες αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το μακρινό 2000 και τον Ιούνιο του 2017, εξαγοράστηκε από το γνωστό αμερικανικό fund CVC Capital Partners. Λίγους μήνες αργότερα μάλιστα τον Νοέμβριο του 2017, η ETraveli συγχωνεύτηκε με την ελληνική e-Travel S.A., ευρύτερα γνωστή στη χώρα μας ως pamediakopes.gr. Να θυμίσουμε ότι η pamediakopes ιδρύθηκε στο φοιτητικό δωμάτιο του Νίκου Γουλή και συνέχισε την πορεία της ως etravel καταλαμβάνοντας μέχρι και την εξαγορά της σημαντικό μερίδιο στις online αεροπορικές κρατήσεις.

Η ΕΤraveli συνέχισε να μεγαλώνει και δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2019, εξαγόρασε την καναδική εταιρεία TripStack, που ειδικεύεται στην αεροπορική τεχνολογία, και το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Flight Network, προσθέτοντας έτσι νέες τεχνολογικές δυνατότητες στην πλατφόρμα της. Την ίδια χρονιά μάλιστα ξεκίνησε και τη συνεργασία με την Booking Holdings για την υπηρεσία αεροπορικών κρατήσεων. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας της Booking να υπερδιπλασιαστούν (+131%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, γεγονός που οδήγησε τον τουριστικό κολοσσό στην εξαγορά του σουηδικού ομίλου.

Η Etraveli έχει σήμερα παρουσία σε 6 ηπείρους και 75 χώρες ενώ η πλατφόρμα λειτουργεί σε 35 γλώσσες. Χάρη στην εξαγορά της e- travel μάλιστα ο σουηδικός όμιλος διατηρεί μέχρι και σήμερα έντονη παρουσία στη χώρα μας μέσω των γραφείων της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η εταιρεία θα διατηρήσει την υπάρχουσα δομή, διοίκηση και προσωπικό και θα λειτουργεί με έδρα τη Σουηδία ως ανεξάρτητη επιχείρηση υπό την Booking Holdings.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την δεύτερη μεγάλου μεγέθους, επιχειρηματική κίνηση της εταιρείας σε διάστημα δύο εβδομάδων, μετά την εξαγορά της Getaroom, έναντι 1,06 δισ. δολαρίων.

«Καθώς αίρονται οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια και η τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενισχύουμε την υπάρχουσα σχέση μας με την Etraveli Group με στόχο να καταστήσουμε τις online κρατήσεις ευκολότερες και πιο άμεσες για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της Booking.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Ρέτσος (Πρόεδρος ΣΕΤΕ): 2 μονάδες στο ΑΕΠ πρόσθεσε φέτος ο ελληνικός τουρισμός

Τουρισμός: Κλίμα ευφορίας αλλά και «καμπανάκια» για τη συνέχεια 

Τα Χριστούγεννα θα κριθεί ο τελικός λογαριασμός του τουρισμού - Χαμηλώνει τον πήχη η νέα μετάλλαξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider