Τις δυνάμεις τους ενώνουν η ελληνική e-Travel και η σουηδική Etraveli

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις δυνάμεις τους ενώνουν η ελληνική e-Travel και η σουηδική Etraveli

Τις δυνάμεις του με την Etraveli θα ενώσει η ελληνική πλατφόρμα παγκόσμιων ταξιδιωτικών κρατήσεων, e-Travel προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία (online travel agency - OTA) στην Ευρώπη. Το νέο σχήμα, το οποίο θα προκύψει από ανταλλαγή μετοχών, θα διαχειρίζεται πωλήσεις εισιτηρίων συνολικής αξίας 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, καθιστώντας το έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στη συγκεκριμένη αγορά σε όλη την Ευρώπη.

Τόσο η Etraveli όσο και το e-Travel καταγράφουν ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και επεκτείνονται σε μια μεγάλη γκάμα αγορών. Η συνένωσή τους μάλιστα χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς το γεωγραφικό αποτύπωμα των δύο εταιρειών έχουν μικρή επικάλυψη και κατά κύριο λόγο συμπληρώνονται από άποψη περιοχών. Η Etraveli, με έδρα την Ουψάλα της Σουηδίας η οποία εξαγοράστηκε από το fund CVC Capital Partners τον Αύγουστο του 2017 είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για αεροπορικά εισιτήρια που κατέχει ηγετική θέση στις Σκανδιναβικές χώρες με ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς δραστηριότητες στην δυτική Ευρώπη. Από την άλλη η e-Travel, με έδρα την Αθήνα, πέρα από το παγκόσμιο αποτύπωμά της κατέχει μια ισχυρή θέση στην Ανατολική Ευρώπη και μια αυξανόμενη παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και του Ειρηνικού. Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν.

«Η εστίασή μας θα επικεντρωθεί σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και επέκταση. Είμαι ευτυχής που βρήκαμε έναν ομοϊδεάτη συνεργάτη στο e-Travel που μοιράζεται το όραμά μας και προσφέρει συμπληρωματικά πλεονεκτήματα ώστε να πεάσει η επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Ματίας Χέντλουντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Etraveli, ο οποίος θα διατηρήσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας εταιρείας. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Etraveli ώστε να γίνει η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με ευρύ γεωγραφικό αποτύπωμα και ισχυρό επιχειρησιακό μοντέλο» ανέφερε από πλευράς της η Λόρν Σομερβιλ, επικεφαλής της CVC.

«Στην e-Travel, αισθανόμαστε ότι μαζί με την Etraveli θα έχουμε την δυνατότητα να μετατραπούμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία ήταν πάντα ο στόχος μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Etravel, Νίκος Γκούλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 ως pamediakopes και ως e-Travel ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007. Μέχρι σήμερα εδράζεται στην Αθήνα, απασχολεί 180 άτομα και εξυπηρετεί 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές ετησίως. Η e-travel.gr έχει καθιερωθεί ως μια υπολογίσιμη εταιρεία διεθνώς στον τομέα των online αγορών αεροπορικών εισιτηρίων και ταξιδιωτικών υπηρεσιών με τον συνιδρυτή της να έχει βραβευτεί από τον σχετικό θεσμό της Ernst&Young ως ο «αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας του 2016».

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε γίνει γνωστή στην ελληνική αγορά με το εμπορικό σήμα pamediakopes.gr καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο στις online αεροπορικές κρατήσεις, έναν τομέα που γνώρισε γρήγορη άνθηση και ωρίμασε επίσης γρήγορα. Ωστόσο, το μέγεθος της χώρας- όσο κι αν αυτή αποτελεί μια σημαντική σε μέγεθος αγορά για τις αεροπορικές εταιρίες- δεν επαρκούσε ώστε να συντηρήσει μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, που έχει εξ ορισμού ανάγκη από υψηλούς τζίρους για να αναπτυχθεί και ως εκ τούτου η στρατηγική ανάπτυξης στράφηκε στο εξωτερικό. Σήμερα η e-Travel έχει καταστεί η 7η εταιρεία στην Ευρώπη και η 11η παγκοσμίως σε πωλήσεις online αεροπορικών εισιτηρίων! Πρόκειται για το μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό γραφείο σε όρους παραγωγής στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη και ανάμεσα στα τρία πιο δημοφιλή online ταξιδιωτικά γραφεία στην αναπτυσσόμενη και υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται 11 domains,- διεθνώς το πιο γνωστό brand της είναι το mytrip.com- διαθέτει παρουσία σε 60 χώρες, υποστηρίζει 42 γλώσσες και 40 διαφορετικά νομίσματα. Οι διεθνείς πωλήσεις της αντιπροσωπεύουν πάνω από το 94% του συνολικού τζίρου, όλη όμως η εξυπηρέτηση γίνεται από στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider