Evergrande: Ο πρόεδρος και ιδρυτής πουλά μετοχές - Στο 67,87% μειώθηκε το ποσοστό του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Ο πρόεδρος και ιδρυτής πουλά μετοχές - Στο 67,87% μειώθηκε το ποσοστό του
Ο Hui Ka Yan πούλησε 1,2 δισ. μετοχές σε μέση τιμή ανά μετοχή 2,23 δολάρια Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.

Σε πώληση των μετοχών που κατέχει στην κινεζική Evergrande προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρός της, Hui Ka Yan, έναντι του ποσού των 2,68 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (344 εκατ. δολάρια), βάζοντας ξανά το «χέρι στην τσέπη» για να σώσει τον υπερχρεωμένο κολοσσό.

Ο Hui πούλησε 1,2 δισ. μετοχές σε μέση τιμή ανά μετοχή 2,23 δολάρια Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο , μειώνοντας το ποσοστό που διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του στο 67,87% από το 76,96%.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν προτρέψει τον Hui να χρησιμοποιήσει τον δικό του πλούτο, προκειμένου να στηρίξει την Evergrande, η οποία έχει υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 300 δισ. δολάρια. Από τον Ιούλιο, ο Hui έχει τονώσει τη ρευστότητα του κατασκευαστικού κολοσσού με πάνω από 1 δισ. δολάρια, κυρίως με τη διάθεση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και την ενεχυρίαση μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δημοσίευμα της China Business News την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, πουλά περιουσιακά του στοιχεία, όπως έργα τέχνης και τρία πολυτελή σπίτια.

Σημειώνεται πως η Evergrande απέτυχε να πληρώσει χρέη συνολικού ύψους 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έληξαν στις 6 Νοεμβρίου, με τους επενδυτές νε είναι σε αναμονή για το επόμενο ορόσημο πληρωμής στις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετά την Evergrande, αγχώνει και η Kaisa η οποία ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider