Μετά την Evergrande, αγχώνει και η Kaisa η οποία ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής επενδυτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά την Evergrande, αγχώνει και η Kaisa η οποία ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής επενδυτών
Αλμα 20% για τη μετοχή της Kaisa. Συνεχίζονται οι πιέσεις στον κινεζικό κλάδο ακινήτων.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Kaisa ανακοίνωσε την Πέμπτη σχέδια αποπληρωμής των επενδυτών της, αμβλύνοντας προσωρινά τις ανησυχίες για μια χρεοκοπία την ώρα που ο τομέας ακινήτων της Κίνας εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις.

Η μετοχή της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Kaisa εκτοξεύτηκε 20% στη εκκίνηση των συναλλαγών, προτού επιστρέψει μέρος των κερδών. Ήταν η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης έπειτα από διακοπή σχεδόν τριών εβδομάδων. Η εταιρεία είχε αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής μετά την αδυναμία της να καταβάλει μια πληρωμή για ένα προϊόν διαχείρισης πλούτου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Εφαρμόστηκαν μέτρα αποπληρωμής» για προϊόντα διαχείρισης πλούτου αξίας περίπου 1,1 δισ. γουάν, ανέφερε η Kaisa σε στοιχεία που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για αποπληρωμή των υπόλοιπων 396,6 εκατ. γουάν από προϊόντα διαχείρισης πλούτου.

Ξχωριστά, η Kaisa ανέφερε ότι θα αναδιαρθρώσει τις πληρωμές του offshore χρέους που ωριμάζει τον Δεκέμβριο, προσφέροντας στους επενδυτές νέα ομόλογα αξίας 380 εκατ. δολαρίων που θα λήγουν το 2023. Τα αρχικά, αποτιμημένα σε αμερικανικά δολάρια, ομόλογα ήταν αξίας 400 εκατ. δολαρίων.

Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων, η Kaisa είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκδότρια ομολόγων υψηλής απόδοσης σε δολάρια, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα Natixis. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Evergrande, η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης real estate στον κόσμο.

Φώτο: Getty Images/Ideal images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider