Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» τα ακίνητα του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» τα ακίνητα του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη»
Στις 26/11 ο πλειστηριασμός για τα ακίνητα, με εγκαταστάσεις, της εταιρεία. Επισπεύδουσα η Εθνική Τράπεζα, τιμή πρώτης προφοράς 5,8 εκατ. ευρώ.

Εάν δεν προκύψει κάποια αναβολή ή ανατροπή, τότε το οικόπεδο με βιομηχανικές εγκαταστάσεις και γραφειακούς χώρους ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη» αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό σε λίγες μόλις ημέρες, ειδικότερα στις 26 Νοεμβρίου 2021, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. Η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι 5,8 εκατ. ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία της οφειλέτριας εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΤΥΠΟΥ – ΕΥΡΩΠΗ» με τον διακριτικό τίτλο «ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΥΠΟΥ Α.Ε», είναι στην Παιανία Αττικής, οδός Ερμού, θέση Πούσι Χατζή και «βγαίνει στο σφυρί» για είσπραξη ποσού οφειλής (300.000,00) το οποίο είναι μέρος μεγαλύτερης απαίτησης (παλιά η τράπεζα φέρεται να είχε εγγράψει προσημείωση υποθήκης για ποσό 6,6 εκατ. ευρώ).

Όπως σημειώνεται, το οικόπεδο έχει προκύψει από την άτυπη συνένωση είκοσι τριών όμορων οικοπέδων – αγροτεμαχίων, εκτάσεως 17.491,31 τ.μ., μετά του επ’ αυτού κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην Παιανία Αττικής στη θέση «ΠΟΥΣΙ ΧΑΤΖΗ» και επί της οδού Ερμού χωρίς αριθμό.

Επί του άνω ενιαίου οικοπέδου έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο (κέντρο συσκευασίας και διανομής ημερήσιου τύπου) συνολικής έκτασης 12.754,79 τ.μ. και αποτελείται από:

  • Υπόγειο επιφάνειας 5.299,51 τ.μ.
  • Οι γραφειακοί χώροι ανέρχονται σε ~ 500 τ.μ.
  • Ισόγειο επιφάνειας 5.627,28 τ.μ.
  • Πρώτος (Α ́) όροφος επιφάνειας 664,00 τ.μ.
  • Δεύτερος (Β ́) όροφος επιφάνειας 664,00 τ.μ.

Eπίσης, βάσει διαγράμματος κάλυψης απαιτούνται 195 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και 5 θέσεις στάθμευσης μεγάλων οχημάτων οι οποίες χωροθετούνται στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Να σημειωθεί ότι είχε οριστεί και παλιότερα πλειστηριασμός για το εν λόγω ακίνητο με άλλη τιμή προσφοράς δίχως να συμβεί κάτι. Σε σχετικό έγγραφο ανάλογου εγχειρήματος που είχε διενεργηθεί προ μηνών αναφέρονταν ότι «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν λιμνάζοντα ύδατα στο χαμηλό επίπεδο της ράμπας πρόσβασης στο υπόγειο και σε τμήμα του υπογείου επιπέδου, διαπιστώθηκε επίσης ότι ολόκληρος ο Μηχανολογικός εξοπλισμός και οι Η/Μ εγκαταστάσεις, που εντάσσονται στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις έχουν αφαιρεθεί (δεν υπάρχουν), ενώ στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων υπάρχουν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider