Google: Έχασε δικαστική μάχη με την ΕΕ - Θα καταβάλει πρόστιμο 2,42 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Έχασε δικαστική μάχη με την ΕΕ - Θα καταβάλει πρόστιμο 2,42 δισ. ευρώ
Η πρώτη από τις τρεις δικαστικές διενέξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Google, από το 2017 όπου ξεκίνησε η εκστρατεία «χαλιναγώγησης» της Silicon Valley.

Η Google έχασε την έφεση που είχε ασκήσει σε πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολαρίων) των αντιμονοπωλιακών αρχών για παρεμπόδιση μικρότερων υπηρεσιών αναζήτησης, στην πρώτη από τις τρεις δικαστικές διενέξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Google, από το 2017 όπου ξεκίνησε η εκστρατεία «χαλιναγώγησης» της Silicon Valley.

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο αποφάσισε πως ο αμερικανικός κολοσσός αναζήτησης παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού και άξιζε την ποινή που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017.

Σημειώνεται πως στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση και να παραπεμφθεί στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ αποφαίνεται για αντιμονοπωλιακή υπόθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τεχνολογικής εταιρείας. Τον Ιούλιο του 2020 έκρινε ότι η Κομισιόν απέτυχε να αποδείξει ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε δώσει φορολογικό πλεονέκτημα στην Apple, σε ένα σημαντικό πλήγμα για τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ, την επικεφαλής ανταγωνισμού της ΕΕ και την ομάδα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider