Διεθνή
08-11-2021 | 15:10

Walmart: Αποκλειστικά με αυτόνομα φορτηγά οι υπηρεσίες delivery για προϊόντα παντοπωλείου

Newsroom
Μοιράσου το
Walmart: Αποκλειστικά με αυτόνομα φορτηγά οι υπηρεσίες delivery για προϊόντα παντοπωλείου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αποκλειστικά με την χρήση φορτηγών χωρίς οδηγούς θα πραγματοποιούνται στο εξής οι παραδόσεις προϊόντων σούπερ μάρκετ από την Walmart, καθώς η εταιρεία διαδικτυακού λιανεμπορίου θέτει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό της για αύξηση του όγκου της χωρητικότητας των φορτηγών που πραγματοποιούν τις κατ' οίκον παραδόσεις ειδών παντοπωλείου.

Ο νέος σχεδιασμός της Walmart πραγματοποιείται σε συνεργασία με την τεχνολογική startup Gatik, με έδρα στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, η οποία κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μοντέλα φορτηγών αυτόνομης οδήγησης, ενώ όπως σημειώνει το CNBC, η πιλοτική έναρξη της λειτουργίας του νέου μοντέλου ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, με την κυκλοφορία δύο αυτόνομων φορτηγών.

Σύμφωνα με την Gatik, η χρήση αυτόνομων οχημάτων για την μεταφορά των προϊόντων είναι σε θέση να μειώσει σε ποσοστό άνω του 30% τα κόστη μεταφοράς, αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της Walmart.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα οχήματα της Gatik αρχικά θα μεταφέρουν τα προϊόντα σε σταθμούς διαμετακόμισης της Walmart, ενώ μετά την διαλογή άλλα φορτηγά θα μεταφέρουν τα αγαθά στα καταστήματα της εταιρείας από όπου και θα παραλαμβάνονται από τους καταναλωτές.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Πολιτείας του Αρκάνσας τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ενώ αντίστοιχες άδειες αναμένονται και από μία σειρά νέων Πολιτειών, αρχής γενομένης από την Λουιζιάνα, όπου βρίσκεται η Νέα Ορλεάνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Walmart: Ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς για 565.000 εργαζόμενους