Επιχειρήσεις | Διεθνή
02-09-2021 | 22:01

Walmart: Ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς για 565.000 εργαζόμενους

Newsroom
Μοιράσου το
Walmart
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυξήσεις στις ωριαίες αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου Walmart, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες της επιχείρησης για την εξεύρεση εργατικού δυναμικού, ενόψει και της περιόδου των αδειών των εργαζομένων.

Οι αυξήσεις στα ημερομίσθια θα είναι κατ’ ελάχιστον ένα δολάριο, ενώ με αυτόν τον τρόπο το μέσο ημερομίσθιο των εργαζομένων της εταιρείας στις ΗΠΑ θα ανέλθει στα 16,4 δολάρια, όπως επισήμανε ο John Furner, εκτελεστικός διευθυντής της Walmart.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυξήσεις θα αφορούν στους εργαζομένους πρώτης γραμμής της επιχείρησης αλλά και σε όσους εργάζονται στα εστιατόρια και στα καταστήματα γενικού εμπορίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι παραπάνω αυξήσεις έχουν ως στόχο την προσέλκυση νέων εργαζομένων, τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού, γεγονός που τις ωθεί στη χορήγηση περισσότερων παροχών προς τους εργαζόμενους, όπως επιχορηγήσεις για κατάρτιση ή αγορά εξοπλισμού και βιβλίων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Walmart ανακοίνωσε τα σχέδια της για την πρόσληψη επιπλέον 20.000 εργαζομένων που θα απασχοληθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, καθώς η περίοδος των διακοπών συνοδεύεται με αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.