Ισχυρά κέρδη για την Under Armour το γ' τρίμηνο - Άνοδος 15% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη για την Under Armour το γ' τρίμηνο - Άνοδος 15% για τη μετοχή
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 31 σεντς, έναντι 15 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Ισχυρά κέρδη εμφάνισε η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour το τρίτο τρίμηνο, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται πάνω από 15%.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 31 σεντς, έναντι 15 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 1,55 δισ. δολάρια, έναντι 1,48 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές και 1,43 δισ. δολάρια πέρυσι.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου ενισχύθηκαν στα 113,4 εκατ. δολάρια, ή 24 σεντς ανά μετοχή, από 38,9 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία επιβραδύνθηκε. Η Under Armour ανέφερε ότι οι ψηφιακές πωλήσεις ανήλθαν στο 33% των συνολικών, από 39% την προηγούμενη περίοδο.

Για το σύνολο του 2021, η Under Armour προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα φτάσουν περίπου τα 74 σεντς, σε προσαρμοσμένη βάση, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 50 σεντς έως 52 σεντς, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περίπου κατά 25%.

Σημειώνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος, Patrik Frisk, ανακοίνωσε τον περυσινό Απρίλιο, σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 550 - 600 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider