Διεθνή
02-11-2021 | 13:46

Diageo: Επενδύσεις 75 εκατ. δολαρίων για το πρώτο ουίσκι που θα παράγεται στην Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
Diageo: Επενδύσεις 75 εκατ. δολαρίων για το πρώτο ουίσκι που θα παράγεται στην Κίνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποσό των 75 εκατ. δολαρίων για το πρώτο ουίσκι που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στην Κίνα ετοιμάζεται να επενδύσει η Diageo, σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την αλματώδη αύξηση που καταγράφει η ζήτηση του αλκοολούχου ποτού στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Diageo, η εταιρεία θα κατασκευάσει το πρώτο της αποστακτήριο στην επαρχία Γουχάν, το οποίο θα έχει συνολική έκταση 66.000 τετραγωνικών μέτρων, με την έναρξη των εργασιών να είναι προγραμματισμένη για το 2022.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κατανάλωση ουίσκι στην Κίνα σημείωσε αύξηση της τάξης του 20%, καθώς αποτελεί προσφιλή συνήθεια των νεαρών καταναλωτών κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αρκεί να επισημανθεί πως μόνο μέσα στο οικονομικό έτους χρήσης 2021, η Johnnie Walker, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμφιάλωσης ουίσκι παγκοσμίως, είδε τις πωλήσεις της στην Κίνα να ενισχύονται κατά 38%.

«Η ζήτηση για ουίσκι αυξάνεται ραγδαία ιδιαίτερα μεταξύ των καταναλωτών της μεσαίας τάξης, που αναζητούν διαρκώς τρόπους για να απολαύσουν τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς», τόνισε ο Σαμ Φίσερ, επικεφαλής της Diageo στον τομέα Ασίας - Ειρηνικού.

Τέλος, σημειώνεται, πως το νέο αποστακτήριο της Diageo θα φέρει την ονομασία Diageo Eryuan Malt Whisky Distillery, ενώ θα πληροί τις προϋποθέσεις για την μηδενική εκπομπή ρύπων όταν τεθεί σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.