Αναδιάρθρωση 170 δισ. δολαρίων για την HNA Group - Τώρα η προσοχή στρέφεται στην Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδιάρθρωση 170 δισ. δολαρίων για την HNA Group - Τώρα η προσοχή στρέφεται στην Evergrande
Η HNA ανακοίνωσε την Κυριακή πως το δικαστήριο της Hainan ενέκρινε το πλάνο για την αναδιάρθωση περισσότερων από 300 εταιρειών.

Ένα κινεζικό δικαστήριο ενέκρινε την αναδιάρθρωση της HNA Group, συνολικού ύψους 170 δισ. δολαρίων, μία νίκη για τις κινεζικές αρχές, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική για την αντιμετώπιση που θα έχει η Evergrande.

Η HNA ανακοίνωσε την Κυριακή πως το δικαστήριο της Hainan ενέκρινε το πλάνο για την αναδιάρθωση περισσότερων από 300 εταιρειών, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο, σε 4 νέες επιχειρηματικές οντότητες.

Η έγκριση πέρασε καθώς δεκάδες χιλιάδες από τους δανειστές της HNA στην Κίνα ψήφισαν υπέρ του πλάνου αυτού στις 20/10, με περίπου 90% στήριξη στην πρόταση.

Η αναδιάρθρωση θα βρίσκεται υπό στενό έλεγχο και από τους επενδυτές, με φόντο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επίσης κινεζική Evergrande, οι οφειλές της οποίας φτάνουν τα 300 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, θεωρείται ευρέως δεδομένο πως η Evergrande θα χρειαστεί κρατική παρέμβαση, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με τον David Yu, οικονομικό αναλυτή του NYU Shanghai, το Πεκίνο βλέπει την αναδιάρθρωση της HNA σε «μικρότερα κομμάτια» ως επιτυχημένη και πιθανότατα θα ακολουθήσει παρόμοια κατεύθυνση αν χρειαστεί να παρέμβει στη διάσωση της Evergrande.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του κινεζικού ομίλου HNA

Η Evergrande γλιτώνει για άλλη μια φορά τη χρεοκοπία στην εκπνοή του χρόνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider