UBS: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο
Όπως αναφέρεται υπάρχει αύξηση κατά 9% στα καθαρά κέρδη της ίδιας περιόδου, ένα χρόνο νωρίτερα. 

Η UBS ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ' τριμήνου του 2021, καθώς το τμήμα διαχείρισης πλούτου συνεχίζει να σημειώνει καλύτερες αποδόσεις από το αναμενόμενο.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, εμφανίζοντας καθαρά κέρδη που μπορούν να αποδοθούν στους μετόχους, ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, αυξημένα από τα 2 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσό αυτό θα ανερχόταν κοντά στα 1,57 δισ. δολάρια σύμφωνα με την Refinitiv.

Όπως αναφέρεται υπάρχει αύξηση κατά 9% στα καθαρά κέρδη της ίδιας περιόδου, ένα χρόνο νωρίτερα.

Το τμήμα διαχείρισης πλούτου παρείχε σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα, με την αξία των επενδυμένων assets να αυξάννεται στα 3,2 τρισ. δολάρια. Το κέρδος του συγκεκριμένου τμήματος, προ φόρων, αυξήθηκε κατά 43% στα 1,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο δείκτης CET 1, ένα μέτρο για την τραπεζική φερεγγυότητα, έφτασε το 14,9%, έναντι 14,5% το β΄τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 9,1 δισ. δολάρια ένατι 9 δισ. δολαρίων, το προηγούμενο τρίμηνο.

Η απόδοση ίδιων κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 15,3%, σε σχέση με την αύξηση κατά 13,7%, που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Κίνδυνος φούσκας από την παγκόσμια έκρηξη τιμών ακινήτων - Ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider