Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Σε μία εποχή προκλήσεων, ο ρόλος της φορολογίας αλλάζει διεθνώς
Το στέλεχος των ΕΛΠΕ εστίασε στην αναθεώρηση και ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ ανέπτυξε στοχευμένη πρόταση για τη μεταφορά ζημιών της περιόδου της πανδημίας.

Στο σημαντικό ρόλο που μπορεί και καλείται να διαδραματίσει η Φορολογία, τόσο για την υποστήριξη της Ανάπτυξης όσο και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου η κλιματική αλλαγή, τα φυσικά φαινόμενα και η πανδημία πλήττουν τον παγκόσμιο πληθυσμό και τις οικονομίες, αναφέρθηκε εκτενώς ο Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, . Παναγιώτης Δαβέρος, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο “Law Forum on Taxation”.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, το σημαντικό για τα στελέχη της αγοράς Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Φορολογίας και Λογιστικής-EPLO και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διεξήχθη την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, σε υβριδική μορφή με φυσική παρουσία μόνο των ομιλητών, ενώ διοργανώθηκε από την CLEON Conferences & Communications. Ανάμεσα στους βασικούς ομιλητές ήταν, ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), κος Γεώργιος Πιτσιλής.

Ο κ. Δαβέρος έκανε την εναρκτήρια ομιλία στην πρώτη Ενότητα του Συνεδρίου, με θέμα «Επίκαιρα Φορολογικά Θέματα» και συντονιστή τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Κ. Δρυλλεράκη.

Κατά την παρέμβασή του, εστίασε σε τέσσερις (4) επίκαιρες ενότητες όπου αναδεικνύεται ο παράγοντας της Φορολογίας, παρουσιάζοντας βασικά σημεία, επιπτώσεις και προτάσεις για την ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου που επιτελεί. Ο Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου ΕΛΠΕ, αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του πλαισίου Φορολόγησης για την Ενέργεια και το Κλίμα - βάσει της Οδηγίας της Κομισιόν «Energy Taxation Directive», στο πλαίσιο του νομοθετικού πακέτου “Fit for 55”. Εστίασε στην αναθεώρηση και ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ ανέπτυξε στοχευμένη πρόταση για τη μεταφορά ζημιών της περιόδου της πανδημίας βάσει της πρόσφατης Recomendation της Commission 801/2021, με δυνατότητα συμψηφισμού με κέρδη προηγουμένων χρήσεων (loss carry back). Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ισχύοντος πλαισίου για την υποστήριξη δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δαβέρος επεσήμανε τον αναγκαίο και ήδη μεταβαλλόμενο ρόλο της Φορολογίας, η οποία από απλός μηχανισμός είσπραξης και συμμόρφωσης αναδεικνύεται πλέον ως ένας πολύτιμος μοχλός αξιοποίησης πόρων, διαμόρφωσης πολιτικών και ενθάρρυνσης/αποτροπής συμπεριφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σ. Κιαρτζής: Έτοιμοι οι πρώτοι 25 ταχυφορτιστές του πανελλαδικού δικτύου των ΕΛΠΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider