Η Philips υποβαθμίζει το outlook εξαιτίας των ανακλήσεων και των ελλείψεων ανταλλακτικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Philips υποβαθμίζει το outlook εξαιτίας των ανακλήσεων και των ελλείψεων ανταλλακτικών
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) μειώθηκαν κατά 25% το τρίτο τρίμηνο, στα 512 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση στα 490 εκατ. ευρώ. 

Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη και τις πωλήσεις στο σύνολο του 2021 προχώρησε η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips, καθώς η μαζική ανάκληση αναπνευστικών συσκευών και η παγκόσμια έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων επέφερε πλήγμα στα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) μειώθηκαν κατά 25% το τρίτο τρίμηνο, στα 512 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση στα 490 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 7,6% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Philips ξεκίνησε την ανάκληση σχεδόν 4 εκατ. αναπνευστικών συσκευών και αναπνευστήρων, εξαιτίας ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Τα έσοδα ήταν επίσης χαμηλότερα λόγω των παγκόσμιων προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς η έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οδήγησε σε καθυστέρηση της μετατροπής των παραγγελιών σε πωλήσεις.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία προέβλεψε επιπλέον ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται να επιδιορθώσει και να αντικαταστήσει έως και 4 εκατ. αναπνευστικές συσκευές και αναπνευστήρες που ανακάλεσε τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις συνολικές προβλέψεις στα 500 εκατ. ευρώ. Η Philips προχώρησε στην ανάκληση των συσκευών τις συσκευές λόγω ενός κομματιού αφρολέξ, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί και να καταστεί τοξικό, προκαλώντας πιθανώς καρκίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider