Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την Philips

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την Philips
Κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η ολλανδική εταιρεία Philips, με ώθηση από τις δραστηριότητες προσωπικής υγιεινής και διαγνωστικών. 

Κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η ολλανδική εταιρεία Philips, με ώθηση από τις δραστηριότητες προσωπικής υγιεινής και διαγνωστικών.

Ειδικότερα, τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανήλθαν στα 532 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση στα 519 εκατ. ευρώ από τα 390 εκατ. πέρυσι. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 9%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 7,3%.

Σημειώνεται πως η εταιρεία προέβλεψε επιπλέον ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται να επιδιορθώσει και να αντικαταστήσει έως και 4 εκατ. αναπνευστικές συσκευές και αναπνευστήρες που ανακάλεσε τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις συνολικές προβλέψεις στα 500 εκατ. ευρώ. Η Philips προχώρησε στην ανάκληση των συσκευών τις συσκευές λόγω ενός κομματιού αφρολέξ, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί και να καταστεί τοξικό, προκαλώντας πιθανώς καρκίνο.

Τέλος, η Philips επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη πωλήσεων το 2021, ωστόσο μείωσε τις προσδοκίες για τα περιθώρια κέρδους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider