Next: Τα εργατικά χέρια από το εξωτερικό η μόνη λύση για τις ελλείψεις στη Βρετανία - Όμως με προϋποθέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Next: Τα εργατικά χέρια από το εξωτερικό η μόνη λύση για τις ελλείψεις στη Βρετανία - Όμως με προϋποθέσεις
Όπως μεταδίδει το BBC, η Next έχει προειδοποιήσει πως το εργατικό δυναμικό για αποθήκες και εργασίες logistics βρίσκεται υπό πίεση, με τους εποχιακούς εργάτες να βρίσκονται σε έλλειψη.

Με την εισροή εργατικών χεριών από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και την κάλυψη ενός «φόρου της βίζας» από τις επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν, θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη Βρετανία, σύμφωνα με τον chief executive της Next, λόρδο Wolfson.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Next έχει προειδοποιήσει πως το εργατικό δυναμικό για αποθήκες και εργασίες logistics βρίσκεται υπό πίεση, με τους εποχιακούς εργάτες να βρίσκονται σε έλλειψη.

Σύμφωνα με τον λόρδο Wolfson, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να προσλάβουν προσωπικό από το εξωτερικό με την ειδική βίζα εργασίας για «ταλέντα» και «ικανότητες» που χρειάζονται και δεν βρίσκουν εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να γίνει ανταγωνιστική η αγορά, τονίζει, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν ένα φόρο «visa tax» για κάθε εργαζόμενο που φέρνουν από το εξωτερικό που θα ανέρχεται στο 7% του μισθού.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίζεται πως θα υπάρχει ένα σύστημα που θα επιτρέπει να εισέρχονται στην χώρα ταλέντα, «χωρίς να χάνονται ευκαιρίες για τους βρετανούς εργαζόμενους». Παράλληλα, αναφέρει πως οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν τους Βρετανούς εργαζόμενους όσο και τους εργαζόμενους που φέρνουν από το εξωτερικό.

Ο λόρδος Wolfson σημειώνει πως οι μισθοί στις αποθήκες της Next έχουν σημειώσει αύξηση κοντά στο 60% τα τελευταία 10 χρόνια και 70% για τους μισθούς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider