Ζούκερμπεργκ: Απαντά στις κατηγορίες της Χάουγκεν - «Δεν είναι αλήθεια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζούκερμπεργκ: Απαντά στις κατηγορίες της Χάουγκεν - «Δεν είναι αλήθεια»
«Στην καρδιά αυτών των κατηγοριών είναι η ιδέα πως έχουμε ως προτεραιότητα το κέρδος, πάνω από την ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ τονίζοντας πως «αυτό δεν είναι αλήθεια».

Στις αποκαλύψεις της Φράνσις Χάουγκεν, πρώην product manager στην ομάδα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης της Facebοok, απάντησε για πρώτη φορά ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αρνούμενος πως η εταιρεία έχει προτεραιότητα τα κέρδη έναντι της ασφάλειας των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

«Στην καρδιά αυτών των κατηγοριών είναι η ιδέα πως έχουμε ως προτεραιότητα το κέρδος, πάνω από την ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε post στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, τονίζοντας πως «αυτό δεν είναι αλήθεια».

Η απάντηση του Ζούκερμπεργκ έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αποκάλυπτε ότι τα στελέχη του Facebook γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις της πλατφόρμας σε ορισμένους νέους χρήστες. Για παράδειγμα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου διαπιστώθηκε ότι από τους εφήβους που ανέφεραν αυτοκτονικές τάσεις, το 6% των Αμερικανών χρηστών είχε την ανάγκη να το ανακοινώσει μέσω του Instagram.

Να θυμίσουμε πως η 37χρονη μηχανικός Πληροφορικής, που αποχώρησε τον Μάιο από την Facebοok, έδωσε στην δημοσιότητα μεγάλο όγκο στοιχείων που ενισχύουν τις επικρίσεις που δέχονται τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι υπηρεσίες μηνυμάτων WhatsApp και Messenger που χρησιμοποιούνται από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το Facebook προωθεί μίσος και βία με αντάλλαγμα τα κέρδη

Πυρά κατά της διοίκησης της Facebook και προσωπικά εις βάρος του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εξαπέλυσε η Φράνσις Χάουγκεν, πρώην product manager στην ομάδα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης της Facebοok, μιλώντας στην επιτροπή Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας.

Εκτός της γραπτής κατάθεσης της, το άλλοτε στέλεχος της Facebook ανέφερε πως εσωτερικά έγγραφα του ομίλου αποδεικνύουν πως ο όμιλος γνωρίζει πως οι πλατφόρμες τους χρησιμοποιούνται για το διαμοιρασμό μίσους, βίας και παραπληροφόρησης και προσπαθεί να αποκρύψει τις αποδείξεις για τα παραπάνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Facebook στη δίνη προβλημάτων - Τεχνική βλάβη και σκάνδαλο

Χάουγκεν για Facebook: Επέλεξαν τα κέρδη από την ασφάλεια των χρηστών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider