Facebook: 5,9 δισ. δολάρια έχασε ο Zuckerberg μετά το «μπλακάουτ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: 5,9 δισ. δολάρια έχασε ο Zuckerberg μετά το «μπλακάουτ»
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών εξασθένισε εν μέσω συνεχιζόμενων πολιτικών πιέσεων αλλά και της σπάνιας, πολύωρης διακοπής των εφαρμογών της εταιρείας.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Facebook εξασθένισε τη Δευτέρα εν μέσω συνεχιζόμενων πολιτικών πιέσεων αλλά και της σπάνιας, πολύωρης διακοπής των εφαρμογών της εταιρείας, οδηγώντας τη μετοχή σε πτώση 4,8% και αφαιρώντας δισεκατομμύρια από την περιουσία του CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ζούκερμπεργκ συρρικνώθηκε κατά 5,9 δισ. δολάρια, σε μόλις 117 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η διευθύντρια λειτουργιών της εταιρείας Σέριλ Σαντμπεργκ είδε τον πλούτο της να υποχωρεί στα 1,9 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Facebook δέχτηκε πιέσεις από δύο μέτωπα: μια ασυνήθιστα μακρά διακοπή της ομώνυμης πλατφόρμας, του Instagram και του WhatsApp, ένα λάθος που πιθανότατα θα κοστίσει εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. (το τελευταίο τρίμηνο απέφερε περίπου 330 εκατ. δολάρια ημερησίως σε πωλήσεις). Τελευταία φορά που η Facebook υπέστη ένα «μπλακάουτ» σαν αυτό ήταν το 2019, οπότε το δίκτυό της είχε μείνει κλειστό για 14 ώρες. Μια δεκαετία νωρίτερα, το 2008, έριξε «μαύρο» για μια ημέρα. Η διακοπής της Δευτέρας επηρέασε και τα εσωτερικά συστήματα της Facebook, καθιστώντας αδύνατο για τους υπαλλήλους να μπουν στα emails τους, στο εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων Workplace ή ακόμη και σε κάποιες πόρτες στα κεντρικά γραφεία.

Το άλλο ζήτημα που επιβαρύνει την Facebook είναι η ακρόαση ενώπιον του Κογκρέσου στην οποία μια πρώην διευθύντρια προϊόντων, η Frances Haugen, θα καταθέσει για την απόφασή της να διαρρεύσει εσωτερικές πληροφορίες στην Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επαναλειτουργούν Facebook, Instagram και WhatsApp μετά το blackout

Facebook Down: Η χειρότερη διακοπή των social media από το 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider