Διεθνή
05-10-2021 | 08:24

Κίνα: Ετήσια αύξηση 37,5% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών του διαδικτύου

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Ετήσια αύξηση 37,5% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών του διαδικτύου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου στην Κίνα είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται ταχύτερα την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Τα κέρδη των εταιριών κατέγραψαν ετήσια αύξηση 37,5% στα 103,3 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 15,93 δισ. δολάρια) την ίδια περίοδο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του MIIT.

Το ποσοστό της ανάπτυξης των εταιρειών του κλάδου ήταν υψηλότερο κατά 9,5% σε σύγκριση με το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Στο μεταξύ, τα έσοδα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25,4%, περίπου στα 1,01 τρισεκατομμύρια γουάν, με το ποσοστό ανάπτυξης να είναι μειωμένο κατά 0,9% από την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Μεταξύ των διαφορετικών τομέων, τα έσοδα από τις υπηρεσίες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, των βίντεο, των παιχνιδιών και των ειδήσεων, διατήρησαν τη δυναμική της ανάπτυξης τους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα έσοδα από τους τομείς αυτούς, καταγράφηκαν στα 555,8 δισεκατομμύρια γουάν κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αντιστοιχώντας σε ετήσια ανάπτυξη 20,3%.

Οι μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου, είναι οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο διαδίκτυο και τις σχετικές υπηρεσίες του, με ετήσια οικονομικά έσοδα τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων γουάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.