Διεθνή
01-10-2021 | 14:07

Merck: Το χάπι για τον κορονοϊό μειώνει κατά 50% το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης

Newsroom
Μοιράσου το
Merck
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Merkc, με την ονομασία molnupiravir, μειώνει κατά 50% των ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης ή θανάτου από τον Covid-19, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Η μελέτη παρακολούθησε 775 ενήλικες με ήπιο έως μέτριο COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερος κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες λόγω προβλημάτων υγείας όπως παχυσαρκία, διαβήτης ή καρδιακές παθήσεις.

Μεταξύ των ασθενών που έλαβαν molnupiravir, το 7,3% είτε νοσηλεύτηκε είτε πέθανε στο τέλος των 30 ημερών, σε σύγκριση με το 14,1% αυτών που έλαβαν το εικονικό χάπι. Δεν υπήρξαν θάνατοι στην ομάδα φαρμάκων μετά από αυτό το χρονικό διάστημα σε σύγκριση με οκτώ θανάτους στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, σύμφωνα με την Merck.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία και δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους. Η Merck  ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τους παρουσιάσει σε μελλοντική ιατρική συνάντηση.

Σημειώνεται πως η Merck και η συνεργαζόμενη  Ridgeback Biotherapeutics  σκοπεύουν να ζητήσουν άμεσα έγκριση του χαπιού από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια αιτήματα και σε άλλες χώρες για έγκριση του χαπιού. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπουρλά (Delphi): Αισιόδοξος για το χάπι κατά του κορονοϊού -Τι είπε για τα εμβόλια