Διεθνή
01-10-2021 | 14:04

ΗΠΑ: Οι μεγάλες αλυσίδες fast food ξανακλείνουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι μεγάλες αλυσίδες fast food ξανακλείνουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την απόφαση να κρατήσουν κλειστούς για τους πελάτες τους όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους λαμβάνουν η μία μετά την άλλη, δημοφιλείς αλυσίδες fast food, καθώς η οδηγία των αρχών για ενδελεχή έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ήδη σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, οι κολοσσοί του κλάδου της εστίασης έχουν απαγορεύσει την παραμονή πελατών μέσα στα καταστήματα, γεγονός που ωστόσο ενδέχεται να αποτυπωθεί στο ύψος των πωλήσεων, με πολλούς να εκφράζουν ανησυχία για νέες περιπέτειες του κλάδου που χτυπήθηκε βάναυσα από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, στη Νέα Υόρκη η αλυσίδα fast food White Castle απαγόρευσε την παραμονή πελατών μέσα σε περισσότερα από 20 καταστήματά της, καθώς οι αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης έχουν ξεκινήσει μαζικούς ελέγχους σε καταστήματα εστίασης αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πλέον, η αλυσίδα επικεντρώνεται στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει μέσω του delivery και των drive through καταστημάτων της, ευελπιστώντας η μείωση του τζίρου να μην οδηγήσει σε άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τζεφ Κάρπερ, γενικός διευθυντής της αλυσίδας στη Νέα Υόρκη.

Εικόνα

Παρόμοια στάση κρατάει και η Taco Bell, δύο καταστήματα της οποίας στο Μανχάταν έχουν κλείσει τις πόρτες του για όσους επιθυμούν να γευματίσουν στο εσωτερικό τους, με την εταιρεία να υπογραμμίζει πως «συντάσσεται πλήρως με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές της Πολιτείας, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της».

Από την πλευρά της, McDonald's τονίζει πως λαμβάνει υπόψη της διάφορες παραμέτρους σχετικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων διάφορων επιδημιολογικών δεικτών και των κατά τόπους ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού, γεγονός που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο τουλάχιστον 10 καταστημάτων της στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, όπως κάνουμε όλο το διάστημα των 18 μηνών που εξελίσσεται η πανδημία και προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις νέες απαιτήσεις με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού και των καταναλωτών», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της McDonald's.

Σύμφωνα με το Reuters, οι καταναλωτικές δαπάνες στον κλάδο της εστίασης στις ΗΠΑ το τρέχον έτος ανέκαμψαν γρήγορα από τις ισχυρές απώλειες του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 9% στα 440 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.