Μερίδιο στην Toshiba απέκτησε το επενδυτικό fund Elliott Management

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μερίδιο στην Toshiba απέκτησε το επενδυτικό fund Elliott Management
Μερίδιο μικρότερο του 5% απέκτησε στην Toshiba το επενδυτικό fund Elliott Management, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financila Times, που επικαλούνται πηγές εντός του ιαπωνικού ομίλου επιχειρήσεων.

Μερίδιο μικρότερο του 5% απέκτησε στην Toshiba το επενδυτικό fund Elliott Management, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financila Times, που επικαλούνται πηγές εντός του ιαπωνικού ομίλου επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρουν οι FT, το επενδυτικό fund βρισκόταν ήδη σε συζητήσεις με την διοίκηση της Toshiba αλλά και με ανεξάρτητους συμβούλους στρατηγικής για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως ο ιαπωνικός κολοσσός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλους στρατηγικούς επενδυτές, όπως η KKR & Co Inc., ώστε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους σχετικά με πιθανές επενδυτικές κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Toshiba ξεκίνησε μια πλήρη ανασκόπηση των τρεχόντων περιουσιακών στοιχείων της, στον απόηχο της απόρριψης της προσφοράς εξαγοράς από την CVC Capital Partners ύψους ύψους 20 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται τέλος πως τον Ιούνιο οι μέτοχοι απομάκρυναν τον πρόεδρο και άλλο ένα μέλος του συμβουλίου σε μία ισχυρή επίπληξη προς την εταιρεία, όταν η τελευταία βρέθηκε σε τροχιά σύγκρουσης με το υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε κρίση η Toshiba - Οι μέτοχοι έδιωξαν τον πρόεδρο του ΔΣ

Toshiba: Επέστρεψε στην κερδοφορία στο α' τρίμηνο -Προχωρά η επανεξέταση στρατηγικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider