Toshiba: Επέστρεψε στην κερδοφορία στο α' τρίμηνο -Προχωρά η επανεξέταση στρατηγικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toshiba: Επέστρεψε στην κερδοφορία στο α' τρίμηνο -Προχωρά η επανεξέταση στρατηγικής
Λειτουργικά κέρδη που ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η ιαπωνική Toshiba για το πρώτο τρίμηνο, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην περικοπή του κόστους και την ανάκαμψη από το πλήγμα που κατάφερε η πανδημία στη ζήτηση.

Λειτουργικά κέρδη που ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η ιαπωνική Toshiba για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην περικοπή του κόστους και την ανάκαμψη από το πλήγμα που κατάφερε η πανδημία στη ζήτηση.

Ο ιαπωνικός όμιλος εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 14,53 δισ. γεν (132 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αντιστρέφοντας τις ζημιές των 12,64 δισ. γεν, που είχε καταγράψει έναν χρόνο νωρίτερα.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv τοποθετούσαν κατά μέσο όρο τα κέρδη στα 14,90 δισ. γεν.

Κατσάδιασμα από τους μετόχους

Η Toshiba ξεκίνησε την αναθεώρηση της στρατηγικής της τον Ιούνιο για να εξετάσει όλα της τα assets και να έρθει σε επαγή με πιθανούς επενδυτές μετά και την απόρριψη της πρότασης του CVC Capital για έξοδο από το χρηματιστήριο τον Απρίλιο που εξαγρίωσε κάποιους μετόχους.

Τον περασμένο μήνα οι μέτοχοι απομάκρυναν τον πρόεδρο και άλλο ένα μέλος του συμβουλίου σε μία ισχυρή επίπληξη προς την εταιρεία η οποία βρέθηκε σε τροχιά σύγκρουσης με το υπουργείο Εμπορίου για να εμποδίσει τους επενδυτές να αποκτήσουν επιρροή στη γενική συνέλευση του περασμένου έτους.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συσκευών, εκτυπωτών και εξοπλισμού παραγωγής τσιπ βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη επιπλέον θέσεων στο δ.σ. και πιθανή διαδοχή του μεταβατικού Προέδρου και CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider