Diageo: Η παρασκευάστρια του Johnnie Walker αισιοδοξεί για αύξηση της κατανάλωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Diageo: Η παρασκευάστρια του Johnnie Walker αισιοδοξεί για αύξηση της κατανάλωσης
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Diageo Plc, παρασκευάστριας του ουίσκι Johnnie Walker, από τις επιδόσεις της εταιρείας στην έναρξη του οικονομικού έτους 2022, καθώς παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών σε μία σειρά αγορών που είχαν πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Diageo Plc, παρασκευάστριας του ουίσκι Johnnie Walker, από τις επιδόσεις της εταιρείας στην έναρξη του οικονομικού έτους 2022, καθώς παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών σε μία σειρά αγορών που είχαν πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η Diageo Plc με έδρα το Λονδίνο σε ανακοίνωσή της που ήρθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη, κάνει λόγο για «δυνατό ξεκίνημα» του νέου οικονομικού έτους, ενώ παράλληλα εκτιμά πως η ανοδική της πορεία θα συνεχιστεί, καθώς οι καταναλωτές των δημοφιλών ποτών επιστρέφουν δυναμικά, αυξάνοντας την κατανάλωση σε μπαρ και εστιατόρια.

«Κάναμε ένα δυνατό ξεκίνημα στο νέο οικονομικό έτος, καθώς επωφελούμαστε τόσο από την αντοχή του λιανικού εμπορίου όσο και από την συνεχιζόμενη ανάκαμψη του κλάδου της διασκέδασης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Ιβάν Μενέζες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της δείχνουν πως η κατανάλωση στην Ευρώπη ξεπερνά τις αρχικές της εκτιμήσεις, ενώ στη Βόρεια Αμερική η παρουσία της ενισχύεται συνεχώς, παρά τις διάφορες δυσκολίες που παρατηρούνται στις μεταφορές των προϊόντων, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα παροδικές ελλείψεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία προηγείται της ετήσιας γενικής συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, αφήνοντας περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερη ανάκαμψη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Παράλληλα, η εταιρεία σημειώνει πως οι πωλήσεις στον υπόλοιπο πλανήτη εξελίσσονται επίσης υψηλότερα των προσδοκιών, με την Diageo, ωστόσο, να εκτιμά πως η κατανάλωση σε περιοχές όπως η Αφρική, η Ασία και η Νότια Αμερική θα βρεθεί αντιμέτωπη με αρκετές διακυμάνσεις που θα συνδέονται με τα νέα κύματα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider