Διεθνή
28-09-2021 | 08:46

Ford: Επενδύσεις 11,4 δισ. δολαρίων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Μοιράσου το
Ford
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην δημιουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Τενεσί των ΗΠΑ προχωράει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εταιρεία την Δευτέρα, ενώ οι συνολικές νέες επενδύσεις της θα ανέλθουν στα 11,4 δισ. δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Ford αναμένεται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο που θα διαθέτει στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα με αυτό θα κατασκευαστούν και δύο νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα στο γειτονικό Κεντάκι, με την εταιρεία να ευελπιστεί πως με αυτόν τον τρόπο οι μισές πωλήσεις οχημάτων από το 2030 θα αφορούν σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει πως οι νέες επενδύσεις στην αμερικανική αγορά θα συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερων από 11.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Αυτή είναι η στιγμή μας. Η μεγαλύτερη επένδυσή μας στις ΗΠΑ, θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζιμ Φάρλεϊ, πρόεδρος της Ford.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα εγκατάσταση στο Τενεσί θα έχει έκταση μεγαλύτερη των 6 τετραγωνικών μιλίων, ενώ η παραγωγή νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μπαταριών αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.