Ελλάδα
24-09-2021 | 19:32

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Αθηναϊκή Γενικές Μεταφορές - Στο 31,43% το ποσοστό Foodlink

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Αθηναϊκή Γενικές Μεταφορές - Στο 31,43% το ποσοστό Foodlink
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε 31,43% ανέρχεται το νέο ποσοστό της εταιρείας Foodlink στην εταιρεία Αθηναϊκή Γενικές Μεταφορές, κατέχοντας 2.200 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, μετά τη συμμετοχή της στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα και κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Μεταξύ των θεμάτων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών με σκοπό την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η έκδοση 1.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δέκα (10,00) ευρώ και τιμής έκδοσης τετρακοσίων πενήντα (450,00) ευρώ. Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατόπιν της αύξησης, ανέρχεται σε εβδομήντα χιλιάδες (70.000,00) ευρώ, διαιρεμένο σε 7.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα (10) ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των αντληθέντων κεφαλαίων ανέρχεται σε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (450.000,00) ευρώ.

Λόγω παραίτησης του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ετέρου μετόχου, αποφασίστηκε η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. να καλύψει η ίδια το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. να ανέρχεται σε ποσοστό 31,43%, κατέχοντας 2.200 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.