Έλον Μασκ: Χλευασμός για τον πρόεδρο Μπάιντεν - Δεν απέδωσε εύσημα στην πτήση της SpaceX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Χλευασμός για τον πρόεδρο Μπάιντεν - Δεν απέδωσε εύσημα στην πτήση της SpaceX
Η SpaceX προσγείωσε με ασφάλεια το διαστημόπλοιο Crew Dragon από την τροχιά στο διάστημα προχθές. Η κάψουλα μετέφερε τα τέσσερα μέλη της αποστολής Inspiration4 πίσω στη Γη μετά από τρεις ημέρες στο διάστημα.

Αφού η SpaceX ολοκλήρωσε την ιστορική, ιδιωτική διαστημική πτήση το Σάββατο, ο CEO Έλον Μασκ εξαπέλυσε «βέλη» προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη τα επιτεύγματα της εταιρείας και των πολιτικών πτήσεων.

Ένας από τους 60 εκατομμύρια followers του Μασκ στο Twitter τον ρώτησε: «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να αναγνωρίσει ακόμη και τους 4 νεότερους Αμερικανούς αστροναύτες που βοήθησαν να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το St. Jude. Ποια είναι η θεωρία σας για το γιατί συμβαίνει αυτό;»

Ο Μασκ τότε απάντησε «Κοιμάται ακόμα».

Η SpaceX προσγείωσε με ασφάλεια το διαστημόπλοιο Crew Dragon από την τροχιά στο διάστημα προχθές. Η κάψουλα μετέφερε τα τέσσερα μέλη της αποστολής Inspiration4 πίσω στη Γη μετά από τρεις ημέρες στο διάστημα.

Ένας σημαντικός στόχος της αποστολής Inspiration4 ήταν να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια για το ερευνητικό νοσοκομείο για παιδιά St. Jude. Μέχρι το Σάββατο είχε συγκεντρώσει 160,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μασκ δεσμεύτηκε να συνεισφέρει προσωπικά 50 εκατομμύρια δολάρια - αυξάνοντας το συνολικό ποσό της καμπάνιας στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της NASA συνεχάρησαν τον Musk και τη SpaceX για την αποστολή Inspiration4 όπως και οι ανταγωνιστές της Boeing, Lockheed Martin, και Blue Origin του αντιπάλου του Μασκ, Τζεφ Μπέζος.

Η αποστολή ήταν η πρώτη ιδιωτική διαστημική πτήση της SpaceX, με μη επαγγελματικό πλήρωμα. Επιπλέον, περιελάμβανε την πρώτη μαύρη γυναίκα που χρησίμευσε σε ρόλο πιλότο διαστημικού σκάφους, την νεότερη Αμερικανίδα που έγινε αστροναύτης μέχρι σήμερα και το πρώτο άτομο που πέταξε στο διάστημα με ένα προσθετικό μέλος.

Παρόλο που ο Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι «θα προτιμούσε να μείνει μακριά από την πολιτική», η φράση του την Κυριακή έδειξε την προθυμία του να τα βάλει με τον πρόεδρο της κυβέρνησης των Δημοκρατικών και να επαναλάβει μια ειρωνεία της δεξιάς για τον Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2020, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έβριζε συχνά τον τότε υποψήφιο Μπάιντεν αποκαλώντας τον «Νυσταγμένο Τζο».

Πιο πρόσφατα, ο Τραμπ έστειλε σαρκαστικές ευχές στον Μπάιντεν πριν από τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο. Είπε σε δημοσίευση του τότε, «Καλή τύχη στον Μπάιντεν στην αντιμετώπιση του Προέδρου Πούτιν - μην σε πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια της συνάντησης και παρακαλώ, δώσε του τους θερμότερους χαιρετισμούς μου!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 4 πρώτοι "διαστημικοί τουρίστες" της Space X προσεδαφίστηκαν ασφαλείς στη Φλόριντα

Inspiration4: Απογειώθηκε ο Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις απλούς πολίτες

SpaceX: Έτοιμοι για εκτόξευση οι πρώτοι ερασιτέχνες αστροναύτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider