Σε προ πανδημίας επίπεδα οι πωλήσεις της Inditex

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε προ πανδημίας επίπεδα οι πωλήσεις της Inditex
Η αλυσίδα ενδυμάτων αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη Σεπτέμβρη νέα σειρά αντρικών αθλητικών ρούχων, με την επωνυμία Zara Athleticz. 

Σε προ πανδημίας επίπεδα αυξήθηκαν οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας των Zara, της Inditex, το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα περισσότερα καταστήματά της λειτούργησαν κανονικά μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις για το τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου ενισχύθηκαν στα 6,99 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των προσδοκιών των αναλυτών για 7,02 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Τα κέρδη της ισπανικής εταιρείας λιανικής ενδυμάτων για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 850 εκατ. ευρώ, από τα 214 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Παράλληλα, η Inditex ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις σε καταστήματα και διαδίκτυο, σε σταθερές ισοτιμίες, την περίοδο μεταξύ Αυγούστου και της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου ήταν κατά 22% υψηλότερες από πέρυσι και 9% υψηλότερες από την ίδια περίοδο του 2019. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα ξεπεράσουν το 25% των συνολικών πωλήσεων φέτος.

Η αλυσίδα ενδυμάτων αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη Σεπτέμβρη νέα σειρά αντρικών αθλητικών ρούχων, με την επωνυμία Zara Athleticz.

«Είχαμε ένα ισχυρό ξεκίνημα την περίοδο φθινόπωρο-χειμώνας. Η ανταγωνιστική διαφοροποίηση της Inditex είναι μεγαλύτερη από ποτέ», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, Pablo Isla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων της H&M

gazzetta
gazzetta reader insider insider