Επενδύσεις ύψους 23,6 εκατ. την επόμενη πενταετία από τη ΜΕΒΓΑΛ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις ύψους 23,6 εκατ. την επόμενη πενταετία από τη ΜΕΒΓΑΛ
Οι επενδύσεις της εταιρείας σε βάθος πενταετίας αφορούν τους παραγωγικούς τομείς: γάλα, γιαούρτια, τυροκομικά με στόχο την αύξηση παραγωγικότητας και τον εκσυγχρονισμό με νέες τεχνολογίες.

Τα 23,6 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να φθάσουν οι επενδύσεις της ΜΕΒΓΑΛ την επόμενη πενταετία, οι οποίες έχουν στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκσυγχρονισμό με νέες τεχνολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι έγιναν ανακατατάξεις στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας μετά την αποεπένδυση του CVC και τη μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχε η Δέλτα, θυγατρική της Vivartia (43,2%) στην οικογένεια Χατζάκου καθώς την είσοδο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ο οποίος θα ελέγχει το 21,6%.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές στο 6% που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ενώ ζήτησε να προστατευθούν οι παραγωγοί γάλακτος από τις αυξήσεις τιμών των ζωοτροφών. Σημαντικό όπως επισημάνθηκε είναι και το έργο του ΕΛΓΟ τόσο στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων όσο και στην προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, όπως η φέτα η οποία όπως επεσήμανε η κ. Χατζάκου είναι «ένα προϊόν που πρέπει όλοι να προστατεύουμε».

Οι επενδύσεις της εταιρείας σε βάθος πενταετίας αφορούν τους παραγωγικούς τομείς: γάλα, γιαούρτια, τυροκομικά ενώ η φιλοσοφία των επενδύσεων, όπως σημειώθηκε κατά τη συζήτηση, πέραν της παραγωγικότητας, αποβλέπει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΜΕΒΓΑΛ και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι πωλήσεις το 2020

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για το 2020, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας και του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 116,84 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 2,80 %. Το ΕΒΙΤDΑ σε επίπεδο εταιρείας διαμορφώθηκε στα 8,4 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο Ομίλου στα 8.228 χιλ. ευρώ ενώ τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας διαμορφώθηκαν το 2020 στο ποσό των 2.137 χιλ. € έναντι των 2.498 χιλ. € το προηγούμενο έτος (μειωμένα κατά 14,46 %), ενώ του Ομίλου στα 2.134 χιλ. € έναντι 2.498 χιλ. € το 2019 (μειωμένα επίσης κατά 14,46 %).

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ (στοιχεία NIELSEN ) για το γάλα το 2020 σε σχέση με το 2019 παρουσίασαν ήπια άνοδο σε όγκο κατά 1,6% και σε αξία πτώση κατά 4,3% ενώ στο γιαούρτι παρουσίασαν αύξηση σε όγκο κατά 4,6% και σε αξία αύξηση κατά 3,7%. Η ΜΕΒΓΑΛ παρουσίασε το 2020 σε σχέση με το 2019 στην κατηγορία του γάλακτος μείωση σε όγκο κατά 17% και μείωση σε αξία κατά 11,3%. Στην κατηγορία του γιαουρτιού παρουσίασε αύξηση σε όγκο κατά 4,7% και αύξηση σε αξία κατά 4,7% (ξεπερνώντας την ανάπτυξη της αγοράς στις κατηγορίες: Στραγγιστό, Φρουτογιαούρτια, Παραδοσιακό, Λειτουργικό).

Για το 2021, όπως επισημαίνεται, η στρατηγική του Ομίλου, στοχεύει στην ενίσχυση της σταθερά κερδοφόρας πορείας του, μέσα από την ανάληψη νέων προϊοντικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών, επενδύοντας στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων του. Παράλληλα ο Όμιλος, στα πλαίσια υλοποίησης του στρατηγικού του πλάνου, θα συνεχίσει τις ενέργειες περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας του στις διεθνείς αγορές, καθώς και διείσδυσης σε νέες αγορές και κανάλια διανομής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider