Folli Follie: Σήμερα η ΓΣ με φόντο την τροποποιημένη συμφωνία εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Σήμερα η ΓΣ με φόντο την τροποποιημένη συμφωνία εξυγίανσης
H εταιρεία και οι συμβαλλόμενοι πιστωτές της, προχώρησαν στην τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, η οποία και κατατέθηκε ενώπιον της Γραμματείας του Πτωχευτικού Δικαστηρίου.

Στη σημερινή εξ αναβολής Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie στρέφονται τα βλέμματα ενώ παράλληλα εξελίξεις υπάρχουν στα «ανοιχτά μέτωπα» αναφορικά με τη Συμφωνία Εξυγίανσης.

Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Folli Follie, η εταιρεία και οι συμβαλλόμενοι πιστωτές της, προχώρησαν στην τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, σύμφωνα με το διατακτικό της Μη Οριστικής Απόφασης, η οποία και κατατέθηκε την Πέμπτη ενώπιον της Γραμματείας του Πτωχευτικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε δώσει τον Ιούνιο στην εταιρεία προθεσμία 4 μηνών ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις - που αφορούν στη διαγραφή της αναβλητικής αίρεσης ισχύος της Συμφωνίας Εξυγίανσης αναφορικά με την άρση των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας- προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας.

Σύμφωνα με την Προδικαστική Απόφαση κρίθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της Εταιρείας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης θα καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη, έχει τηρηθεί η αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των πιστωτών της Εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια θέση, ενώ οι όποιες αποκλίσεις κρίθηκε ότι δικαιολογούνται από σπουδαίο επιχειρηματικό ή κοινωνικό λόγο και οι πιστωτές της Εταιρείας δεν θα βρεθούν σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν που θα βρίσκονταν σε περίπτωση πτώχευσης της Εταιρείας. Παράλληλα απορρίφθηκαν οι κύριες παρεμβάσεις του Δημητρίου Κουτσολιούτσου και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες είχαν κατατεθεί με αίτημα την απόρριψη της αίτησης της Εταιρείας για επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης

Όσον αφορά στη σημερινή Γενική Συνέλευση πάντως, πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, μεταξύ των οποίων η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019 καθώς και η έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2019 – 31.12.2019, έχουν προστεθεί κατόπιν αιτήματος του προφυλακισμένου βασικού μετόχου Δημήτρη Κουτσολιούτσου ακόμη τρία.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με: την απώλεια των μετοχών της DUFRY AG, την απόφαση εκκαθάρισης της FFGSOURCING και όλου του υπο-ομίλου Ασίας και τη Συμφωνία Εξυγίανσης με Ομολογιούχους.

Τα νέα καταστήματα

Την ίδια στιγμή ο Όμιλος FF Group συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου του με 5 νέα καταστήματα τα οποία ανοίγουν τις επόμενες εβδομάδες, επενδύοντας στο fashion retail αλλά και τα νέα brand με τα οποία ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασίες.

Συγκεκριμένα, εγκαινιάζει δύο νέα καταστήματα Collective Sports, ένα στο Ψυχικό και ένα στη Νέα Ερυθραία, ενώ δύο νέα monobrand καταστήματα ανοίγουν στη Γλυφάδα: η πρώτη boutique Kendall + Kylie και το πρώτο κατάστημα Beverly Hills Polo Club στην Ελλάδα. Τέλος ένα νέο κατάστημα Folli Follie ανοίγει τις πόρτες του στην Καλλιθέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Τα νέα θέματα στη Γενική Συνέλευση και οι εκκρεμότητες για τη συμφωνία εξυγίανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider