Επιχειρήσεις | Διεθνή
08-09-2021 | 10:05

Σύμπραξη της Maersk με startup του Μπάφετ για «πράσινα» καύσιμα

Newsroom
Μοιράσου το
Σύμπραξη της Maersk με startup του Μπάφετ για «πράσινα» καύσιμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η μεγαλύτερη εταιρεία πλοίων κοντέινερ του κόσμου, Maersk, αγόρασε ένα μικρό μετοχικό ποσοστό σε μια startup επιχείρηση που έχει τη στήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Γουόρεν Μπάφετ,  κινούμε στην κατεύθυνση να καταστήσει το στόλο της ουδέτερο από άνθρακα.

Η Maersk δεν αποκάλυψε το ποσό με το οποίο εισήλθε στην Waste Fuels, με έδρα την Καλιφόρνια, με την πρώτη να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της πως «θέλουμε "πράσινα καύσιμα για τις επιχειρήσεις μας σε όλο τον κόσμο και τα θέλουμε σε τεράστιες ποσότητες. Η Waste Fuels είναι στην πρωτοπορία αυτού του κλάδου».

Η αμερικανική startup ειδικεύεται στην μετατροπή αποβλήτων σε βιομεθανόλη, ανανεώσιμο φυσικό αέριο και βιώσιμα καύσιμα για αεροπλάνα, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Από την πλευρά της, η Maersk καταναλώνει με το στόλο της περίπου 12 εκατ. τόνους ναυτικού πετρελαίου, που αντιστοιχεί στην ημερήσια παραγωγή «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Στόχος της εταιρείας με έδρα την Κοπεγχάγη είναι σε φτάσει στην ουδετερότητα καυσίμων μέχρι το 2050 και λόγω αυτού πραγματοποιεί στροφή στις «πράσινες» εναλλακτικές καυσίμων.

Με την επένδυση στην WasteFuel, η Maersk ευελπιστεί να δημιουργήσει τα πρώτα της βιοδιυλιστήρια μέχρι το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.